GOEBBELS-PROPAGANDA I DR

Del artiklen her:

(Foto: Adolf Hitler og hans propagandaminister, Joseph Goebbels)

DR fanget i grov Fake News-manipulation om “højtuddannede” flygtninge.

7/6 2017 18.30 kunne man i DRs TV-avisen høre: ”De kommer til Danmark som veluddannede ingeniører, jurister og økonomer, men de ender med at arbejde som opvaskere, taxachauffører og rengøringsassistenter. Mere end hver fjerde ikke-vestlig indvandrer, der kommer til landet med en lang uddannelse, arbejder som ufaglært. Det viser en ny undersøgelse fra Rockwool-Fondens forskningsenhed.”

Hvilket indtryk efterlader det seerne med?

Var der noget, DR ikke fortalte om undersøgelsen?

TVÆR-EUROPÆISK MÅLING: JOURNALISTER ER EKSTREMT UTROVÆRDIGE

Det kan bl.a. læses i Berlingske: ”Undersøgelsen viser først og fremmest, at der er markant forskel på indvandreres uddannelsesniveau. Indvandrere fra vestlige lande er veluddannede – 27 procent har en lang videregående uddannelse, ligesom vestlige indvandrere, der ofte kommer til Danmark for at arbejde, generelt er bedre uddannet end vi danskere. I den anden ende af skalaen finder man flygtninge fra især ikke-vestlige lande. Rundt regnet hver anden flygtning har kun grundskole, og blot fem procent har afsluttet en universitetsuddannelse.”

DR taler om ikke-vestlige ”indvandrere” og ”lang uddannelse”, Berlingeren om ”flygtninge” og ”universitetsuddannelser”. Men det er jo altså også Berlingerens vinkling, der bærer den dagsaktuelle diskussion. Så det, DR sætter i seernes bevidsthed i denne diskussion, er noget andet end virkeligheden, som nemlig er den, at de universitetsuddannede blandt flygtningene blot tæller 5 procent.

Ikke desto mindre giver DR altså indtryk af, at en fjerdedel af de højtuddannede flygtninge arbejder i ufaglærte job. Selv om det drejer sig om en fjerdel af 5 % dvs. kun 1,25 procent!

Og så kender vi jo i øvrigt end ikke lødigheden af de ”universitets”uddannelser, denne minimale procentdel har at tilbyde.

Hvad kalder man det?

Den nazistiske propagandaminister Goebbels beskriver teknikken: ”Ikke alle nyheder må offentliggøres. De, der kontrollerer nyhederne, må bestræbe sig for, at enhver nyhed tjener et bestemt formål“ (Goebbels Dagbøger, s. 242).

Det, DR fortalte, var ikke direkte usandt. Men det gav seerne et fordrejet billede.

Det var Goebbels-propagandateknik.

MENINGSMÅLING: DE ETABLEREDE MEDIER LYVER OM NEGATIVE KONSEKVENSER AF INDVANDRINGEN

Del artiklen her: