GEORGE ORWELLs “1984” REALISERET VED HJÆLP AF RELIGION?

Del artiklen her:

Har religion og vestlig kujoneri formået at opfylde George Owrells advarsler om fremtiden?

Kommentar af Jeffrey Luz Ishøy

George Orwell portrætterer i sit dystopiske mesterværk, 1984, England (som er blevet omdøbt til “Airstrip”) som en absolut totalitær stat. Ordforrådet ændres, således at visse ting, som modsiger staten, ikke længere kan udtrykkes. Historiske dokumenter skrives om, billeder ændres, folket bedrages. Det går så vidt at hovedpersonen, Winston, til sidst forråder sine egne værdier, da han under tortur angiver sin antagonistiske modpart (og det eneste tegn på kærlighed vi oplever i hele romanen), Julia, for at redde sig selv.

Orwells forudsigelser om en stadig mere totalitær fremtid giver måske mere end nogensinde før stof til eftertanke. Inden for de sidste få år har vi, ikke alene i Danmark, oplevet selvcensur. Medierne vil ikke vise Muhammedtegningerne, og er i det hele taget bange for at støde den muslimske befolkning. Sverige har en absolut førsteplads i at fortie masseindvandringens stigende problematikker. Statens Museum for Kunst har ændret titler og beskrivelser, hvor ord som “neger” og “hottentot” fremtræder. Og på det sidste er der dukket flere muslimske friskoler op (både Dansk folkeparti og Socialdemokratiet har foreslået at lukke disse), som har kørt efter islamisk lovgivning, med blandt andet undervisning i jihad (hellig krig) og ikke dansk lovgivning. Ifølge TV2  og BT er 7 ud af 11 af de skoler, som er under skærpet tilsyn, muslimske.

Læs også: GOEBBELS-PROPAGANDA I DR

Man kunne frygte, at det vi oplever i dag, er en teokratisk udgave af Orwell’s 1984. Her er det ikke en totalitær stat, som styrer samfundet, men en stigende islamisme, der lige så stille sniger sig ind ad bagdøren. Den kommer med indvandringen. Og nu er den tilsyneladende ved at infiltrere uddannelsessystemet. Ikke overraskende er det da også muslimske forældre, der har ønsket en islamisk skole. Man kan undre sig over dette, når de bor i Danmark og burde indrette sig efter de danske værdier. Men dette kommer næppe som en overraskelse. Og det er næppe sidste gang, at vi vil opleve noget som dette.

Tværtimod er dette kun begyndelsen. Flere muslimske skoler vil komme til i fremtiden, i takt med den stigende indvandring. Vores egne værdier vil ligeså langsomt blive udviskede, historien vil blive skrevet om, fordi den støder grupper af muslimer, som ikke bryder sig om den. I det som begyndte med at være et påskud om tolerance, forråder vi vores egne værdier og også hinanden, fordi vi ønsker at passe ind i en ny, teokratisk kultur. Ligesom Winston underkaster vi os til sidst de værdier, som presses nedover os udefra. Mørket lægger sig over det, vi engang kendte som Danmark.

Læs også: MENINGSMÅLING: DE ETABLEREDE MEDIER LYVER OM NEGATIVE KONSEKVENSER AF INDVANDRINGEN

Del artiklen her: