EUROPA ER VED AT VÅGNE OP

Del artiklen her:

Af André Rossmann

Rossmann.png

2017 byder på politiske opgør ved valgene i Holland, Frankrig, Tyskland og måske i Italien, der kan udløse tektoniske forskydninger i det politiske landskab i Europa. Men uanset hvem der får magten i de enkelte lande, bliver de nationalkonservative og EU-kritiske partier markant styrket.

Det er ikke sikkert, at disse partier vil få magten, men deres øgede styrke vil betyde, at de etablerede mainstream-partier vil holde en lavere profil, når det gælder landenes bidrag til EU-budgettet, den økonomiske støtte til de sydeuropæiske lande og fordeling af flygtninge på EU-plan. Værdipolitisk vil man se en yderligere skærpelse af holdningerne på flygtninge- og integrationsområdet.

I Holland fører landets regering allerede Geert Wilders politik. I Østrig er den socialdemokratisk-konservative koalitionsregerings politik næsten en kopi af Frihedspartiets politik. Og i Tyskland er Merkel indadtil presset til at fremstå stadig mere håndfast i forhold til flygtninge og migranter og er allerede begyndt at overtage store dele af AfDs politik.

Også i Danmark er de såkaldte regeringsbærende partier i gang med at rykke til højre. Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vil gerne indføre et fuldt stop for yderligere EU-integration, måske endda rulle dele af EU-samarbejdet tilbage. “EU skal tilbage til kernen af samarbejdet, det indre marked og frihandel. De overstatslige emner skal begrænses. Skat og sociale forhold skal eksempelvis bestemmes på nationalt plan”, understreger Anders Samuelsen. På EU-plan er man på vej væk fra den bevægelse, der handler om dybere integration.

Også i Socialdemokratiet er holdningerne i skred hen imod en manglende forståelse for EU og indvandring. Mette Frederiksen har gjort det klart, at S ønsker en stram udlændinge- og asylpolitik for at kunne fastholde velfærden og sammenhængskraften i det danske samfund. Dermed er S langt om længe kommet på omdrejningshøjde med alle de vælgere, som i årevis har ment, at partiet har negligeret udfordringerne ved indvandringen og integrationen.

Når det drejer sig om EU, er S drejet væk fra den EU-venlige kurs, som Helle Thorning-Schmidt stod for. Mette Frederiksen har ved flere lejligheder sagt, at EU er degenereret til en alt for magtfuld og detailregulerende institution, og at den har svigtet, når det gælder om at løse de store problemer som f. eks. at sikre Europas ydre grænser.

Spindoktor Michael Kristiansen har i Tirsdagsanalysen sagt, at man skal tale om tingene og italesætte dem hele tiden, hvis man skal få de etablerede partier til at rykke sig. Skal Europa rykke endnu mere til højre, må alle derfor trække i flok. Er vi mange, der holder dampen oppe, så kører toget.

Del artiklen her:

4 Comments

 1. Hej
  Jeg er i gang med at skrive en projektopgave om, at vi som samfund (både nationalt og europæisk) rykker mod en meget mere højreorienteret politik – især flygtningepolitik – hvilket det umiddelbart virker til, at du er enig med mig i. Derfor kommer jeg altså med nogle spørgsmål, som er lidt hardcore:
  Hvordan kan det være, at det er en god ting, at vi rykker væk fra den politik, der var meningen at hjælpe folk i desperat nød? Vi er på vej mod en flygtningepolitik, der er meget strammere, end den har været førhen. Nu står vi så bare i den situation, at der er en masse folk der sidder strandede i mellemlande, eller ved kysterne i Italien og Grækenland. Samtidig er der stadig folk der dør i krig, og derfor flere og flere mennesker, der flygter fra den døds-trussel de ellers konstant lever med. Hvordan kan det så være, at det er en god ting, at vores politik rykker mod et mere fremmed-fjendtligt udgangspunkt? Hvordan har vi tænkt os at hjælpe folk der er i nød, hvis vi ikke tillader dem, at komme ind i vores land, og rent faktisk få hjælp. Så mener vi lige pludselig, at de flygtninge der kommer, ikke gør nok for at integrere sig i det danske samfund, men hvis vi ikke giver dem en chance for at lære vores sprog, og rent faktisk blive en del af samfundet, hvordan kan vi så forvente, at de gør de selv? Jeg er udmærket godt klar over, at der er folk, der flygter fra andre ting end krig, familiedrab, et lidt for mærkeligt syn på religionen eller andre livevilkårslige trusler, men når en familie flygter, er det alligevel oftest for, at komme væk fra noget, der skaber ubehag og utryghed. Så de mennesker, som mener, at de har været igennem nok allerede, har måske også lidt sværere ved at tage sig sammen, med mindre de får hjælp til det.
  Hvis vi nu vender den om, og sagde, at det var os danskere der flygtede fra krig og ulykke, og derfor kom til mellemøsten, ville det måske kræve lidt mere end bare hårdt arbejde, at lære et helt nyt sprog, sætte sig ind i nogle helt nye kulturelle værdier og samtidig være klar på arbejdsmarkedet på ‘no time’.
  Af hvad jeg forstod i dit indlæg, så er du glad for, at vi er rykket mod højre, men hvad er din mening om denne flygtninge-problematik så? Hvordan mener du, at vi skal løse den flygtninge-problematik vi tydeligvis står i?
  Venlig hilsen Agnes

  • Jeg skal gerne svare ☺ 1) Man kan godt laere et nyt sprog hvis man vil. Naar flygtninge ikke laerer dansk eller arbejder er det fordi de ikke foeler det er noedvendigt. Hvis du flygtede til et andet land ville du forhaabentlig foele at det var noedvendigt at integrere sig og bidrage. Det handler om kultur og anstaendighed; hvorfor tror du nogle verdensdele er praegede af vold og fattigdom ? Forstaar du godt at svage gener kan vaere loegnagtige og manipulerende ? 2) Absolut al statestik og videnskab taler sit tydlige sprog: Europa bliver fattigere og mindre frit grundet indvandring fra muslimske lande. Det er derfor mange meningsdannere agiterer for mere indvandring; indvandringen er et undertrykkelsesmiddel. 3) Alle beregninger og god gammeldaws logisk taenkning viser med meget stor tydelighed at man kan hjaelpe mange flere mennesker ved at saette ind i lokalomraaderne. Lige nu lider mange fattige migranter i tyrkiet (hvor de bliver mishandlet og udnyttet) og ved at frigoere oekonomiske midler (mindre indvandring, f.eks.) kunne man hjaelpe disse folk. Proev nu og laeg maerke til at det er de samme folk der smadrer syrien, lybien osv. og forklarer os at vi skal tage imod en masse flygtninge. De goer det med fuldt overlaeg !!! Man kan bevise at der er stor forskel paa div. menneskeracer (ikke mindst rent neurologisk) men kan man bevise at der ikke er ? Du skal turde lytte til folks argumenter og lave noget ordentlig research ☯

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.