ER GENTOFTE-BORGMESTER INHABIL I FLYGTNINGESAG?

(Foto: Migranter, heraf mange syrere, går ad vejen op igennem Europa)
Del artiklen her:

(Foto: Flygtninge på vej igennem Ungarn. Mange fortsætter hele vejen til Danmark grundet vores høje velfærdsydelser)

Af Nicolai Sennels

Gentoftes borgmester Hans Toft (K) blev landskendt, da det kom frem, at han med et snedigt trick havde formået at køre sin kommune uden om den tsunami af flygtninge, Venstre, Liberal Alliance og Konservative i disse år hælder ud over Danmark.

Det var nemlig lykkedes Toft at få de mange au pair-piger i byen registreret som ikke-vestlige borgere, hvorved han kunne argumentere for, at kommunen – herunder byer som Charlottenlund, Gentofte, Hellerup og Klampenborg – skulle have færre flygtninge.

Taktikken holdt noget tid, men nu er det slut. Et par hundrede flygtninge bliver det til i år, flere næste år – altsammen mangedoblet af de efterfølgende familiesammenføringer.

Læs også: HVORFOR KOMMER INDVANDRERE IKKE I JOB?

Bekymrede borgere

Der har været mange bekymrede stemmer ved den række af borgermøder, som har været afholdt i forbindelse med de kommende flygtninge.

Kommunen har en lang række strande, og hvordan vil de mange mandlige flygtninge håndtere den danske strandkultur? En meget stor andel af de kommende flygtninge er unge enlige mænd, opvokset i en kultur, hvor kvinder som ikke tildækker sig selv er ude om det, hvis de bliver voldtaget.

Tommelfingerreglen er, at boliger taber 20 procent af værdien, når der opføres et flygtningecenter i nabolaget. Det er mange penge, når der er tale om Hellerup-villaer og lejligheder til 5-10 millioner.

Kommunen har modtaget en hel del protestskrivelser. Her er et udpluk:

“Dette er VIRKELIG en dårlig placering.”

“Jeg er på ingen måde racist og selvfølgelig skal vi hjælpe folk i nød. MEN vi skal også værne om os selv og vores egne værdier. Det er fuldstændig absurd, at vores ellers så dejlige by/kommune nu skal belastes af den utryghed, der uvilkårligt følger med.”

“At lægge et flygtningecenter midt i Hellerups hjerte er fuldstændig vanvittigt.”

Læs også: LYGTNINGE-DEBAT: “HVORNÅR ER DER EN KOMMUNE, DER SIGER FRA OVER FOR DETTE VANVID?!”

Inhabil?

Toft er blevet rost for sin snedighed. Men kan de bekymrede borgere i Gentofte kommune nu også regne med, at den erfarne bykonge virkelig gør alt for at stoppe de store demografiske ændringer, regeringen har sat dem i udsigt?

Sagen er jo, at Toft er borgmester for de Konservative, altså samme regeringsparti, som sikrer, at flygtninge ikke længere skal holdes på centre rundt om, men nu med lind hånd drysses rundt om i villakvarterer og bymidter over hele kongeriget.

Toft er med andre ord stillet i en position, hvor han måske med lidt småtricks kan udskyde problemerne en stund. Men når det gælder åben politisk modstand imod regeringens bekymringsværdige flygtningepolitik er han skakmat. Derfor har vi heller ikke hørt ham kritisere regeringen direkte – forståeligt nok, for de er jo hans egne.

Med andre ord vil en stemme på Toft være en stemme på en politiker, som ikke har mulighed for fuldt ud at gøre modstand imod den flygtningepolitik, der nu rammer hans borgere. En politiker, som jo selv er en del af et af partierne bag den nuværende flygtningepolitik. Toft kan altså snakke og snakke, men reel modstand imod de ansvarlige politikere og deres beslutninger kommer vi ikke til at høre fra den kant.

Vil vælgerne i Gentofte og omegn have politikere, som har både viljen og begge hænder frie til at beskytte deres dejlige område imod de planlagte omvæltninger, er der reelt kun to partier at stemme på ved kommunalvalget i november 2017: Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige.

Del artiklen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.