ENDNU ET LAND FLYTTER SIN AMBASSADE TIL JERUSALEM

Foto: Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro
Del artiklen her:

Stadig flere lande anerkender Israels hovedstad.

Brasilien har fået sin første borgerlige regering i årtier. Landets nye præsident, Jair Bolsonaro, har som et af sine første udenrigspolitiske beslutninger valgt at påbegynde flytningen af Brasiliens ambassade i Israel til den israelske hovedstad Jerusalem.

“Som vi lovede under valgkampen, vil vi flytte Brasiliens ambassade fra Tel-Aviv til Jerusalem. Vi skal respektere Israels selvstændighed,” siger Jair Bolsonaro i et tweet, der hentyder til, at det er landes ret selv at bestemme hvilken by, der er deres hovedstad – og hvor det derfor er naturligt for andre lande at placere deres ambassade.

Israel reddede i sidste måned Danmark fra et iransk terrorangreb, men der er ingen tegn på tak fra den danske regering til Israel:

Lars Løkke Rasmussen har afvist Dansk Folkepartis ønske om at flytte den danske ambassade i Israel til Jerusalem. Regeringen støtter fortsat også op om Irans atomplaner på trods af præstestyrets løfte om at udslette Israel.

Efter at USAs præsident Donald Trump besluttede at flytte den amerikanske ambassade til Jerusalem, har en række andre lande fulgt trop.

Læs også:

NEWSPEEK TV: TRUMP UDELUKKER DANMARK FRA JERUSALEM-RECEPTION

MEDIE: DET VAR ISRAEL, SOM FANDT IRANSK DØDSPATRULJE I DANMARK

SPIONER OG DØDSPATRULJER: SOCIALDEMOKRATIET STÅR BAG IRANSK JIHAD-MOSKÉ

OBAMA BESKYTTEDE TERROR-GRUPPE FOR AT SIKRE IRAN ATOM-TEKNOLOGI

IRANSK STØTTEDE TERRORISTER SENDT IND I EUROPA FORKLÆDT SOM FLYGTNINGE

Del artiklen her: