Professor Bent Jensen gør sig tanker om, hvad der fik vores tidligere udenrigsminister, vestjyden Kristian Jensen, til at mene at den røde terror i 70’erne var farligere end islams nuværende terror.Hvorfor er det tilsyneladende en naturlov, at tidens politikere er smarte og globale frem for realistiske og nationale, det er en kynisme, de vil tabe på i længden, hvilket valget af Trump er et tydeligt tegn på.
af Bent Jensen
Tidligere udenrigsminister Kristian Jensen er årgang 1971 og er valgt til Folketinget i Ringkøbing Amtskreds siden 1998, et område som støt og sikkert er blevet berøvet vigtige offentlige institutioner som dommerembedet og sygehuset. Hans forældre var begge friskolelærere, og han selv blev bankelev i Lemvig i 1991 efter at have taget HH-eksamen fra Lemvig Handelsskole. Han var medlem af bestyrelsen for Bøvling Ungdomsforening 1991-1993, derpå bankassistent i Brande i 1993.
Så blev det politikken, der opslugte ham – først via Venstres Ungdoms ledelse, derpå i selve partiet Venstre. I 2004 blev han skatteminister, hvor hans liberale holdning gennem seks år gav sig udslag i ministerens krav om stadig mere kontrol med borgerne. Og så i 2015 altså udenrigsminister indtil fornylig, hvor han blev udnævnt til finansminister i den nye trekløverregering.
Gennem alle politikerårene har vi set ham med glatbarberet ansigt og med daggamle skægstubbe, som moden foreskriver for de smarte i verden, med og uden runde briller eller med uindfattede briller, som deltager i Vild med Dans i nærkontakt med en danserinde, som sagde, at Kristian var muskuløs, men trængte til at blive blødet op. Der var også et foto sammen med den forfærdelige EU-Mogherini (her uden tørklæde), som koket spidser mund, men samtidig giver ham fingeren.
Verdensmanden K. Jensen fra den i øvrigt fortrinlige lille by Bøvling smiler om kap med eurokraterne fra EU. Til højre ses den tidligere kommunist, den italienske EU-udenrigsminister Mogherini, der fornylig udtalte, at “islam naturligvis har en plads i Europa”.
Jeg ville gerne have set, hvordan han så ud, dengang han var medlem af bestyrelsen for Bøvling Ungdomsforening og bankelev i Lemvig.
Nogle siger, at han var en dårlig udenrigsminister, fordi han var for ung til posten. Dér er jeg uenig. Man kan godt være ung og klog, ligesom man kan være gammel og dum. Lykketoft er en ældre herre, men ikke klog.
Andre mener, at en udkantsdansker og bankassistent bør blive i sin udkant og sin bank, og at han ikke med denne baggrund kan bestride en post som udenrigsminister. Igen er jeg uenig. Kristian Jensen er en af de efterhånden sjældne politikere, der har haft kontakt med andet end den offentlige sektor. Og i kraft af sin opvækst og uddannelse kender han Danmark uden for København.
Jeg mener bestemt ikke, at han var nogen god udenrigsminister – eller rettere: Han sagde som udenrigsminister mange forfærdelige ting, men det skyldes ikke hans tid i Bøvling Ungdomsforening eller banken i Brande. Der er helt andre årsager på spil her. Det skyldes snarere, at han har glemt den tid og blevet smart og global.
Når Kristian Jensen herhjemme og ude i den store verden har udtalt, at Vesten ikke er i krig med islam, så er han offer for det internationale jetsets virkelighedstab.
Når han siger, at den røde terror i 1970´erne var farligere for Vesten end islams nuværende terror, giver han udtryk for den skræmmende blindhed og manglende vilje til at se virkeligheden i øjnene, som også præger jetsettet og i det hele taget den politisk korrekte klasse.
Når han mener, at vi skal have endnu mere globalisering, ikke mindre, demonstrerer han den overlegne kynisme og ligegyldighed i forhold til de store europæiske og amerikanske befolkningsgrupper, som rammes af globaliseringen. Denne kynisme tabte Hillary Clinton på. Den kynisme vil Kristian Jensen og hans parti også tabe på!
Med den slags udtalelser er Danmarks tidligere udenrigsminister nede på samme niveau som narrehatten og sludrechatollet David Trads, der uvist af hvilken grund har adgang til alle mulige medier, hvor han uden nogen viden om noget som helst lukker sin uvidenhed og sine fordomme ud.
Jeg ved naturligvis, at det er den officielle generallinie i EU-propagandaen, at islam ikke udgør nogen trussel mod Europa. Men det behøver Danmarks udenrigsministre jo ikke at efterplapre. Tænk over det Anders Samuelsen.
Frankrig har nu været i undtagelsestilstand et år på grund af truslen fra islam, ikke på grund af nogen trussel fra katolicismen eller buddhismen. I Danmark er flere af vore medborgere døgnet rundt mandsopdækket af sikkerhedsvagter på grund af truslen fra islam – hvorfra ellers?
De omfattende sikkerhedsforanstaltninger i lufthavne verden over skyldes truslen fra islam – hvorfra ellers?
Det stigende antal grove og umotiverede overfald og voldtægter i Danmark og andre europæiske lande skyldes truslen fra – ja, fra islam – hvorfra ellers?
Amerikanerne har lige valgt en mand til præsident, som er opmærksom på de trusler mod USA’s sikkerhed, der udgår fra islam og fra åbne ukontrollerede landegrænser. Men Danmark kører videre i samme rille: åbne grænser, flere mennesker over grænsen fra Afrika og Mellemøsten. Kort sagt: mere globalisering – for islam udgør jo ingen trussel.
Der var tilsyneladende ingen indsigtsfulde personer i Udenrigsministeriet, som kunne vejlede Kristian Jensen, mens han var minister, og det vil der heller ikke være for Anders Samuelsen.
Noter
Medlem af Venstres Ungdoms landsstyrelse 1993, medlem af forretningsudvalget 1994 og landsformand 1995-97. Medlem af Venstres hovedbestyrelse 1995-98, samt fra 2004 og frem[2]. Partiets IT- og idrætsordfører 1998-2001. Medlem af Jernbanerådet fra 2000. Udpeget til German Marshall Fellow i 1999[1]. Finanspolitisk ordfører fra 2001 og næstformand i Skatteudvalget fra 2001.
Kristian Jensen (født 21. maj 1971 i Middelfart) er udenrigsminister i Danmark og folketingsmedlem samt næstformand for Venstre, valgt i Ringkøbing Amt. Han tiltrådte som udenrigsminister d. 28. juni 2015, var skatteminister 2004–2010 og var gruppeformand for Venstre indtil udnævnelsen til udenrigsminister.
Kristian Jensen er søn af friskolelærer Jens Erik Jensen og friskolelærer Ellen Jensen, og har en HH-eksamen fra Lemvig Handelsskole 1991. Han har været bankelev i Unibank Lemvig 1991 og bankassistent 1993 i Unibank Brande,FinansDiplomstudiet 1993-95.[1]
Medlem af bestyrelsen for Bøvling Ungdoms Forening 1991-93, formand for gymnastikudvalget 1991-93, træner for Brande Mix-hold 1994-97.[2]
Politiske karriere
Medlem af Venstres Ungdoms landsstyrelse 1993, medlem af forretningsudvalget 1994 og landsformand 1995-97. Medlem af Venstres hovedbestyrelse 1995-98, samt fra 2004 og frem[2]. Partiets IT- og idrætsordfører 1998-2001. Medlem af Jernbanerådet fra 2000. Udpeget til German Marshall Fellow i 1999[1]. Finanspolitisk ordfører fra 2001 og næstformand i Skatteudvalget fra 2001.
Partiets kandidat i Ringkøbing Amt 1996-98 og i Herning/Ikastkredsen fra 1998, og Folketingsmedlem for Ringkøbing Amtskreds fra 11. marts 1998.
Han blev den 2. august 2004 udnævnt til ny skatteminister, en post han beklædte til 2010.
Som skatteminister modtog Kristian Jensen i januar 2005 kritik for at have linket til det liberale internetmagasin Liberator der hyldede sort arbejde.[3] Samtidig førte Skatteministeriet en kampagne mod sort arbejde – den såkaldte Fair Play-kampagne.
Som skatteminister modtog Kristian Jensen i maj 2009 en næse fra Folketingets Udvalg for Forretningsorden, idet udvalget udtrykte “stærk kritik” af, at Skatteministeriet i strid med grundloven havde administreret efter en lovgivning, der endnu ikke var blevet vedtaget i Folketinget. Konkret havde regeringen den 20. februar 2009 under Finanskrisenfremsat lovforslag om en hjælpepakke, der skulle lette byrderne for erhvervslivet ved at udskyde fristerne for betaling af a-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms, men skatteministeriet begyndte at administrere efter reglerne inden hjælpepakken kort efter blev vedtaget.[4]
Be the first to comment