DR VIL ALDRIG FORGÅ

DR_Byen
Del artiklen her:

(Foto: Den hundedyre og luksuriøse DR-by i København, Wikipedia)

Danmarks Radio bruger licensen til at hjernevaske vælgerne med stereotyper om onde konservative og aldrig kunne finde på at gøre en venstreorienteret figur til skurk.

Af Geoffrey Cain

I DRs Deadline og andre steder, hvor de venstreorienterede mødes, er der en stiltiende gentleman’s agreement om ikke at se virkeligheden i øjnene (man er vel ikke racist?) ​og fokusere på fata morgana i stedet for. Diskussioner om ”det yderste højre” plejer at foregå på et bagtæppe af tyrenakker med hagekors. Nazisterne er her iblandt os og allevegne, kan man forstå, og det faktum, at de færreste danske borgere har hørt eller set noget til dem, får ikke lov at forstyrre skrækbilledet. De er her, selv om man ikke kan se dem, fordi tilsyneladende fredelige borgerlige partier nemt kan forpuppe sig og blive til frådende Hitler-kloner under de rette omstændigheder. Så pas på børnlille. Tag endelig ikke slik fra Dansk Folkeparti eller nogen, der ligner dem. Giver du dem en lillefinger, vil de straks tage hele armen og invadere Polen. Gaskammerplaner har de sikkert liggende i nederste skuffe. Så, nu er I advaret.

Sådan er tonen i DR. Det er det vand, de svømmer i. Men hvis nogen formaster sig til at anklage den kære danske statsradiofoni for at have et skjult politisk kort i ærmet, er fanden løs. Alligevel er der nogen, der prøver, og et af de bedste forsøg jeg har set var i Nordjyske Stiftstidende. Skribenten – det var et læserbrev – hed Michael Thestrup og han opremsede en liste eksempler, der rammer DR lige i solar plexus. Jeg gentager dem her ét efter ét.

FJERN LICENSEN OG MEDIESTØTTEN: MEDIER SKAL LEVE AF DERES TROVÆRDIGHED, INTET ANDET

Først lægger han ud med en lige venstre :

”Når tidligere dramachef Ingolf Gabold indrømmer, at DR’s dramaserier er rødradikale projekter, er det årtiers ikke-nyhed”. Bang. Tag den! Straks efter kommer Thestrup med flere eksempler. Han skriver – og det er den 19. februar 2016, hvis nogen vil slå ham op – at den radikale doktor Hansen i Matador er ”en dannet, retskaffen frihedskæmper, mens konservative oberst Hackel er en opblæst usympatisk nar og konservativ ungdom en flok antidemokratiske halvnazister”. Ikke dårligt set. Næste stød er et jab til DRs blinde øje. Hør her: ”I “Krøniken” er skurken Kaj Holger grådig, svigagtig, brutal, dominerende, manipulerende, værnemager og konservativ – mens helten, Palle From, er brav, romantisk, opofrende, engageret, empatisk og socialdemokrat.” Det må vi (tvangslicensabonnenter) vel nikke ja til?

Og Thestrup er ikke færdig. Her kommer den næste mavepuster: ”I Taxa forsøger den modbydelige og intrigante kapitalist, Herman fra City-bilen, at overtage vores alle sammens Krone Taxa.”

Godt set. Men DR er stadig på benene, og parerer alt med de sædvanlige benægtelser.

Men heller ikke Thestrup er færdig: ”I Borgen går Moderaternes smukke (radikale) heltinde gennem ild og vand for at få Danmark tilbage på det rette (radikale) spor i udlændingepolitikken og siger i den anledning endog nej til selv at blive statsminister. Omvendt tegnes Frihedspartiet (DF) af en fedladen, usoigneret, udannet, uforskammet og utiltalende Svend Åge Saltum (Ole Thestrup).” Men DR er stadig på benene, og klar til at tage imod det næste stød med oprejst pande (eller uanfægtet arrogance, kunne man også sige).

MÅLING: STORT FLERTAL MENER, AT DE ETABLEREDE MEDIER HAR “PROBLEMER MED TROVÆRDIGHEDEN”

Her kommer det: “I Lykke tænker ledelsen i en medicinalvirksomhed mere på bundlinjen end på patienterne.” Det var vist ikke kun Thestrup, der havde bemærket. Men nu sætter han ind med et udfald, der ville få de fleste statsinstitutioner til at at ryste i bukserne. Men det er vel kun fordi, de ikke har en Piv Bernth (DRs nuværende dramachef), der kan sige ”ha ha ha. Det hele er opspind. Opspind. Opspind”. Især den påstand, der kommer nu:

”Det rød-radikale er så indgroet, at det er utænkeligt, at DR vil skabe tv-drama, hvor helten er smuk, intelligent, empatisk, selvstændig erhvervsdrivende og borgerlig – mens skurken er en svedende fagforeningspamper, et antidemokratisk medlem af Enhedslisten, en radikal hykler, som sætter egne børn i en hvid skole, en voldelig muslimsk mandschauvinist og bøssehader eller en antijødisk leder i Folkekirkens Nødhjælp, som misbruger danske bistandsmidler til at støtte islamistiske terrororganisationer i Mellemøsten.

Og så det sidste stød. Lige til kæben:

”Licensen anvendes ensidigt til at trampe på det blå Danmark ved at udkonkurrere frie medier, fremme rød-radikale utopier og dæmonisere og latterliggøre borgerlighed i almindelighed og højrefløjen i særdeleshed. Derfor er DR en trussel imod demokratiet.

Av, den sad. Og hvad siger DR til det? De benægter alt. De ved, at ingen kan røre dem.

Kritikken vil forgå. Men det vil DR aldrig.

SE TALLENE: NEWSPEEK GIVER DE ETABLEREDE MEDIER BAGHJUL

Del artiklen her: