DEN AFRIKANSKE UNION KÆMPER FOR AT FÅ OPHÆVET SANKTIONERNE MOD RUSLAND

AfricanUnion
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den franske kilde står efter teksten].

Af Laetitia Lago Dregnounou.

Under sit besøg i Sotchi bekræftede præsidenten for Senegal og Den Afrikanske Union, Macky Sall, Afrikas neutralitet under den månedlange konflikt i Ukraine. Til gengæld pegede han på de økonomiske virkninger af Vestens sanktioner mod Moskva, som nu truer den globale fødevarestabilitet.

Trods et enormt pres på Afrika har de fleste afrikanske lande undladt at fordømme Rusland i den nuværende situation. Og hvad angår Asien, Mellemøsten og Latinamerika, betyder det, at en stor del af menneskeheden i virkeligheden er meget opmærksom på de nuværende begivenheder. “Det er på vegne af alle disse mennesker jeg er kommet for at mødes med Dem og bede Dem om at forstå, at alle vore lande er ofre for denne økonomiske krise, selv om vi ligger langt fra, hvor krigen foregår”, sagde præsidenten.

Afrika er i høj grad afhængig af korn fra Rusland og Ukraine
Afrika er i høj grad afhængig af store mængder korn både fra Rusland og Ukraine, og præsidenten fra Den Afrikanske Union opfordrede til, at fødevaresektoren burde fritages for sanktioner. Men millioner af tons korn er blevet blokeret i havnene ved Sortehavet siden krigens begyndelse.

Sanktionerne mod Rusland har ført til alvorlige bekymringer, da landene ikke længere har adgang til korn fra Rusland, og det gælder især hvede og gødning, mens afrikansk landbrug i forvejen producerer utilstrækkeligt, hvilket skaber en alvorlig trussel mod leveringen af fødevarer. “Jeg har talt med Europarådet og gjort dem opmærksom på, at nok er der krig og krise, men der er også de pålagte sanktioner. Vi bør derfor samarbejde sådan, at alt hvad der har at gøre med  fødevarekomponenter som korn og gødning bør  fritages fra sanktionerne”. 

Kreml har lovet at lette transitten af korn, hvis Europa fjerner sanktionerne og rydder ukrainske havne for miner. I mellemtiden lider Afrika under skyhøje kornpriser. 

***

kilde: https://fr.africanews.com/ 

https://reseauinternational.net/lunion-africaine-milite-pour-la-levee-des-sanctions-contre-la-russie/

Del artiklen her: