VENSTREORIENTERET AKTIVIST SKØD REPUBLIKANSKE KONGRESMEDLEMMER

Del artiklen her:

(Foto: Republikaneren Steve Scalise er hårdest ramt, efter at en venstreorienteret aktivist åbnede ild mod optakten til en politisk baseballkamp)

“Borgerkrigen” i USA fortsætter.

Kommentar af Ivan Dybdal

Fire personer blev forleden skudt og nogle kom til skade under panikken i Alexandria, Virginia, da en mand med et skydevåben åbnede ild mod republikanske kongresmedlemmer, der trænede forud for en velgørenhedsmatch, der skulle have fundet sted dagen efter.

Attentatmanden, James Hodgkinson, blev dræbt, da politifolk på stedet bevarede ilden.

Congressman Scalise

Hospitalet meddelte onsdag aften, at kongresmedlem Steve Scalise, republikaner fra Louisiana, stadig var i kritisk tilstand efter at være blevet ramt af Hodgkinson.

Scalise, der er det tredje højest rangerede medlem af Repræsentanternes Hus, blev beskyttet af Capitol Police’s sikkerheds tjeneste.

Præsident Trump, der besøgte Scalise på hospitalet onsdag, kalder ham en “fighter”.

Mika, der er lobbyist for Tyson Foods, hjalp med praktiske opgaver I forbindelse med kongresmedlemmernes baseball-træning, da han blev skudt. Han er stadig på hospitalet under intensiv behandling i kritisk tilstand.

U.S. Capitol Police betjent Crystal Griner blev skudt I anklen, men forlyder at være i god tilstand. Udover Scalise besøgte præsident Donald Trump og first lady Melania Trump  Griner og hans hustru på hospitalet onsdag aften.

Zack Barth, der blev blev skudt i læggen, er juridisk medarbejder , for Roger Williams, Medlem af Repræsentanternes Hus. Zack Barth har det efter omstændighederne godt.

Kongres medlem Roger Williams, republikaner fra Texas, beskadigede sit ben, da han kastede sig i skjul for kuglerne, men han blev ikke ramt.

Capitol Police betjent David Bailey fik en mindre skade, men blev ikke ramt. Bailey blev behandlet og udskrevet.

James Hodgkinson, der der skød mod de republikanske kongresmedlemmer, er Bernie Sanders tilhænger og var medhjælper i Sanders valgkampagne.

Han var engageret i modstandsbevægelsen mod Trump, og han opfordrede på facebook til at præsident Trump ”bliver elimineret”.

Del artiklen her: