DRONNINGEN OG STATSMINISTEREN FEJREDE MED RADIKAL STENINGSORGANISATION

Del artiklen her:

(Foto: Steningsimamerne Abdul Wahid-Pedersen og Fatih Alev, grundlæggere af Muslimernes Fællesråd)

4. juni fejrede Danmark 500-året for Reformationen. En række religiøse organisationer var indkaldt til sammen med dronning Margrethe at markere dagen. En af dem går ind for stening – og har stillet op for Venstre.

D. 4. juni var det 500 år siden, at Danmark brød med den katolske kirke og blev protestantisk. Det blev markeret i Haderslev Domkirke med deltagelse af dronning Margrethe og en række repræsentanter for folkestyret og religiøse organisationer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var således tilstede sammen med bl.a. formanden for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF), 19 biskopper og “Muslimske organisationers landsformand” Hamdi Sarac.

På NewSpeek bryster vi os af at være godt inde i sagerne, når det gælder islam, men vi havde hverken hørt om foreningen Muslimske organisationer eller Hamdi Sarac.

En hurtig googling afslørede, at Sarac har været kandidat for Venstre ved kommunalvalget i 2005. Og at Sarac, som så mange af hans trosfæller, let føler sig krænket. Han valgte således i samme valgår at anmelde en mail med indholdet “Nar – tror du normalt tænkende danskere vil stemme på dig – Må DF få indflydelse – Nej til muslimer” for “racisme”.

Google kunne derimod ikke fortælle, hvad Muslimske organisationer er for noget, og NewSpeek kontaktede derfor Sarac for at høre, hvem han i virkeligheden repræsenterede, da han sammen med landets øverste fejrede danskernes løsrivelse fra katolisismen.

Sarac fortæller til NewSpeek, at Ritzau havde begået en fejl, og at han i virkeligheden repræsenterede den radikale islamistiske organisation Muslimernes Fællesråd. Rådet er startet af Abdul Wahid Pedersen og Fatih Alev, som begge går ind for en radikal fortolkning af islamisk lov, sharia, herunder stening. MF har ikke villet, trods flere henvendelser, udtale sig om, hvorvidt homoseksuelle skal have samme rettigheder som alle andre. Derudover har rådet været kritiseret af Saracs eget parti, Venstre, for ikke at ville tage afstand fra terrororganisationen Islamisk Stat.

Dem der har inviteret Hamdi Sarac til at deltage i markeringen af 500-året for Reformationen har forhåbentligt røde ører. Det samme bør de have i Venstre. Saracs deltagelse d. 4. juni side om side med dronningen, statsministeren og landets øverste gejstlige har vanæret kongehuset, folketstyret og folkekirken. Samtidigt har det blåstemplet en organisation som er imod menneskerettigheder.

Muslimernes Fællesråd har tidligere få del i en pulje på 300.000 skattekroner til bekæmpelse af homofobi. Rådet ville dog ikke efterfølgende svare på, hvorvidt det går ind for homoseksualitet. En henvendelse til Københavns Kommune viser, at kommunen ikke kan dokumentere, at Muslimernes Fællesråd rent faktisk brugte puljekronerne på bekæmpelse af homofobi.

Fatih Alev har tidligere kritiseret dronningen for et interview, hvor hun støtter ytringsfriheden og krav om at indvandrere tager danske værdier til sig.

Del artiklen her: