VENSTREORIENTEREDE SMUGLER MIGRANTER TIL EU

Del artiklen her:

Kommentar af Ivan Dybdal

Den yderste venstrefløj ønsker at fremme et europæisk multikulturelt og multireligiøst Europa. Derfor udgør de nu en ikke ubetydelig del af de menneskesmuglere, der fragter asylsøgere over Middelhavet. De er så at sige konkurrenter til de menneskesmuglere, der tjener store penge på at fragte asylsøgere i synkefærdige både ud over Libyens sømilegrænse, hvorefter de tilkalder Frontex-skibe, der fragter dem videre til Italien.

NGO-deltagelsen er for længst afsløret af uafhængige observatører, der på online sites har dokumenteret deres menneskesmugling på Middelhavet.

Nu har Frontex selv beskrevet problemet i deres seneste meget detaljerede Risikoanalyse:

”Siden juni 2016 er et betydeligt antal både med migranter opsnappet eller reddet af NGO-fartøjer uden forudgående nødopkald og uden officielle oplysninger om redningsstedet (hvilket tyder på forudgående koordinering, red.).

Registreringen af NGO-tilstedeværelse og aktiviteter tæt på – og lejlighedsvis indenfor – libysk territorialfarvand er næsten fordoblet i forhold til det foregående år, i alt 14 NGO-skibe og et NGO-fly.

Samtidig steg den samlede menneskesmuglertrafik dramatisk. De statistiske data viser, at de kriminelle netværk bag den ulovlige trafik over Middelhavet fortsat ulovligt efterkommer den store efterspørgsel. Dette er en kæmpe udfordring for EU’s grænsekontrol.

Menneskesmuglere med base i Libyen udnytter den internationale konvention om sikkerhed for mennesker i havsnød (SOLAS) og tilhørende Search-and-Rescue (SAR). Dette er ikke en ny strategi, men omfanget af problemet er alarmerende. …

Farlige sejladser på usødygtige og overbelastede både bliver organiseret med det eneste formål at blive opdaget af Frontex og NGO-fartøjer.

Resultatet er, at alle, der er involveret i redningsaktioner i det centrale Middelhavsområde, utilsigtet hjælper de kriminelle med at nå deres mål med minimale omkostninger. …

Nye migranter og flygtninge – opmuntret af historierne fra dem, der allerede med succes har gjort turen – forsøger den farlige passage, fordi de kender og stoler på humanitær bistand til at nå frem til EU.”

Kilde: Frontex: Risk Analysis for 2017. 6.1. Long-range coast guarding operations in the Central Mediterranean. Side 32.

Læs også Den Korte Avis: Statsadvokat afslører: ”Vi har beviser for, at nogle hjælpeorganisationer samarbejder direkte med menneskesmuglerne”

Del artiklen her: