VENSTRE-KANDIDAT SIGER NEJ TIL HALAL: RELIGIØSE SÆRINTERESSER ER IKKE EN KOMMUNAL OPGAVE

(Foto: Venstres kandidat i Odsherred Kommune, 2. viceborgmester Morten Egeskov)
Del artiklen her:

Halal i skoler og daginstitutioner virker som en magnet på muslimer, når de skal vælge nyt sted at bo. Oprøret mod særbehandling af islamister har spredt sig til Venstre.

Dansk Folkeparti har længe været det eneste parti i kommunalvalgkampen, som har slået på tromme for halalfri skoler og daginstitutioner. “Hvis man ønsker, at den mad, man indtager hos en offentlig institution, er halalslagtet, så må man selv tage en madpakke med,” mener partiets udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Problemet med den kommunale særbehandling af muslimer er ikke kun, at man ved køb af halal støtter islamistiske bevægelser økonomisk. Det gør også kommunen attraktiv for islamister på udkig efter bolig. Omvendt vil et nej til den religiøse særbehandling virke afskrækkende på islamister, hvorved man som kommune derfor kan forvente færre problemer med parallelsamfund, kriminalitet og manglende integration.

Venstres kandidat i Odsherred Kommune, Morten Egeskov, er nu sprunget med på den halalfri vogn: “Det er ikke en kommunal opgave at bidrage til tvivlsom behandling af dyr. Og det er ikke en kommunal opgave at fremme religiøse særinteresser,” siger han ifølge Jyllands-Posten.

Morgen Egeskov er pt. 2. viceborgmester i Odsherred.

Del artiklen her: