UNGE MÅ KØBE ÆLDRE HUSE UDEN FOR BYEN

House
Del artiklen her:

Huspriserne stiger i næsten hele Danmark, og det betyder, at det kan være svært at finde et nyt hjem til en fornuftig pris. Det er særligt et problem for unge mennesker, som lige er kommet ud på arbejdsmarkedet, og som derfor har besluttet sig for at flytte hjemmefra. Det er i forvejen en stor beslutning, der viser mod og ansvar, men den bliver bestemt ikke nemmere af, at langt de fleste huse er alt for dyre. I stedet ender mange unge derfor med at bo i en lejlighed til alt for høj månedlig leje.

Find bolig til gode penge

Rent politisk er der dog ikke noget liberalt eller borgerligt tiltag, der bare på nærmest magisk vis kan sænke huspriserne i de store byer, fordi det er der, hvor de unge gerne vil bo. Tværtimod, er det eneste rigtige at tage det lange seje træk, der rimer på personligt ansvar. Du kan nemlig sagtens tage ansvar for dit eget liv som ung og hussøgende, og det kan endda gøres på mere end en måde.

Hvis du stadig er opsat på at bo nær en af Danmarks større byer, kunne du med fordel bosætte dig en smule uden for byen i et hus af ældre karakter. Disse findes der nemlig også stadig masser af, og de er ikke blevet solgt på grund af det arbejde, der ofte skal lægges i for at gøre huset pænt og rart. Det er dog, for det meste, ikke mere, end at enhver selv kan lære sig det. Du behøver altså ikke at have en tømreruddannelse under bæltet for at kunne købe et billigt hus.

Få overblik over dit nye hjem

Det kan dog godt være en smule uoverskueligt, når man først har købt sig et hus og nu skal til at sætte det i stand uden at vide det mindste om det at renovere huse. Du kan dog med fordel bruge husets tilstandsrapport som rettesnor for, hvad du skal have gjort ved dit nye hjem først.

Du bør dog også bruge tilstandsrapporten som rettesnor for, hvorvidt ud overhovedet bør købe huset.

Der findes dog også nogle universelle ting, som det er vigtigt at have i orden, og som du bør tage et kig på, når du flytter ind. En af dem er uden tvivl husets VVS-system. Har huset gamle rør, der skal skiftes ud, før de sprænger, er der et ordentligt toilet, og fungerer vandlåsen, som den skal. Meget af det samme gør sig gældende for taget. Hvis taget er eller har været hullet, kan det nemlig forårsage skader eller svamp i husets skelet, og det kan ødelægge en hel bolig. Når alt det praktiske indvendigt er blevet gjort, så huset virker optimalt, kan man begynde på facaden. Du kan med fordel få facaden vasket og malet. Ofte kan en spand maling gøre underværker for både yder- og indersiden af et gammelt hus. På den måde kan du sagtens spare penge og få en masse kvadratmeter.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her: