’UKRAINE BRUGTE KEMISKE VÅBEN MOD RUSSISKE TROPPER’

Kemiske
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse af nedenstående artikel tilsendt af en følger. Man kan også klikke på dette link og læse artiklen på bl.a. følgende sprog: Engelsk, tysk, italiensk og russisk] 

***

Russiske stillinger angrebet i Ukraine fra en drone med kemiske stoffer
Russiske stillinger blev den 21. april 2022 angrebet i Ukraine fra en drone med kemiske stoffer. Dette oplyser den russiske generalløjtnant, Igor Kirillov, leder af forsvarsministeriets forsvarsstyrker for kemiske, biologiske angreb og strålingsangreb. 

Generalen påpegede, at Kiev – som vil bringe den russiske specialoperation i miskredit – er klar med et angreb, som kan medføre tusindvis af ukrainske borgeres død eller forårsage en miljømæssig og humanitær katastrofe.

Under en briefing udsendt på tv-kanalen Rossiya 24 og medieplatformen Look, påpegede Igor Kirilov, at ampuller var kastet fra en drone over de russiske stillinger. Ophavsmændene for provokationen havde beregnet, at når en ampul blev brudt, ville der opstå en eksplosion og en brand, hvorved giftige stoffer ville blive frigivet, som ikke er på listen over forbudte kemiske våben. Men sådan forholder det sig ikke. 

Analysen af det kemiske indhold i ampullerne undersøges nu af specialister fra laboratoriet i det russiske forsvarsministeriums videnskabscenter. Det er blevet bekræftet af Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW). Resultatet af undersøgelsen vil blive sendt til OPCW’s tekniske sekretariat i overensstemmelse med de foreskrevne regler, lover Igor Kirillov.

Kiev har tidligere sendt en anmodning til det tyrkiske firma, som fabrikerer Bayraket-droner (Banner Bearer), om det er muligt at udstyre dem med et påsat aerosol udstyr. Den 9. marts fandt russiske efterretningsagenter i Kherson-regionen tre ubemandede luftfartøjer med sprøjteudstyr og 30-liters containere. I januar 2022 købte Ukraine mere end 50 sådanne enheder gennem mellemmænd.

“Disse kan bruges til anvendelse af biologiske formler og biologiske og kemiske giftige produkter” udtalte chefen for russiske styrkers strålingsbeskyttelse og beskyttelse mod kemiske og biologiske våben.

Samtidig tilføjede Igor Kirillov, at USA i dag er den eneste stat i verden, som bruger de tre typer masseødelæggelsesvåben. Giftige kemikalier blev brugt i Vietnam og i Irak, og atombomberne “Baby” og “Fat Man” blev kastet over Hiroshima og Nagasaki under 2. v. krig. Disse handlinger er ikke blevet ordentligt vurderet af internationale organisationer.   

*** 

Kilder 

L’Ukraine a utilisé des armes chimiques contre les forces russes – Riposte Laique

Source: https://www.vesti.ru/article/2711587

Boris Guennadevitch Karpov

https://boriskarpov.tvs24.ru

At the same time, Igor Kirillov added that today the United States is the only state in the world that has used all three types of weapons of mass destruction. Toxic chemicals were used in Vietnam and Iraq, and the “Baby” and “Fat Man” atomic bombs were dropped on Hiroshima and Nagasaki during World War II. These crimes have not been properly assessed by international organization

Del artiklen her: