TILLYKKE, BERLINGSKE, MED DEN NYE INDSIGT

washington-dc
Del artiklen her:

Af Birte Bune Smith.

Med debatredaktørens opinionsklumme 29/2  præsenteres læserne for en noget anden fortolkning af russisk indflydelse i den amerikanske valgkamp, end tilfældet var 22/2. Her skrev Berlingskes USA-korrespondent med NY Times som kilde, at efterretningstjenesten havde advaret Kongressen om, at Rusland arbejdede på at få præsidenten genvalgt – uagtet at Washington Post samtidig noterede, at samme tjeneste havde informeret Bernie Sanders om, at Rusland ville blande sig i Demokraternes valg af præsidentkandidat for at støtte ham, og at såvel præsidenten som Kongressen var blevet informeret herom.

Men pludselig, 7 dage senere, var Berlingskes debatredaktør blevet opmærksom på, at Sanders “ sjovt nok” er en kandidat, som Putin iflg. det amerikanske efterretningsvæsen støtter for at påvirke valget.

Det er  sjovt nok kun historien om præsident Trump, som læserne hidtil  er blevet præsenteret for, mens den anden ikke er blevet omtalt, hverken i det journalistiske stof eller de to steder, man indimellem støder på de  nyheder, som Berlingske ikke har ment, skulle forelægges læserne: Groft Sagt og læserbrevsspalten.

Det kunne være interessant at vide, hvorfor Berlingske nu  pludselig – og uden kildehenvisning – nærmest i en bisætning kommer med endnu en fortolkning af russisk forsøg på indflydelse i den amerikanske valgkamp og i første omgang sjovt nok kun brugte den, der miskrediterede præsidenten.

(Debatindlægget er blevet afvist af Berlingske)

Del artiklen her: