SVERIGE BRÆNDER: PÅSATTE BRANDE I 11 BYER PÅ EN ENKELT NAT

(Foto: Svenske brandmænd forsøger at slukke ilden i indvandrerkvarter)
Del artiklen her:

(Foto: Svenske brandmænd i aktion)

På en almindelig tirsdag-onsdag sidste uge i Sverige var der påsatte brande i Eskilstuna, Falkenberg, Gøteborg, Helsingborg, Karlstad, Linkøping, Lund, Nacka, Stockholm, Sævsjø och Trollhättan.

Det multikulturelle Sverige står i flammer, bogstaveligt talt. I hele 11 byer måtte myndighederne rykke ud til påsatte brande, herunder på en skole og til en politibil, som nogen havde stukket ild til.

Falkenberg er en af de byer, hvor der relativt ofte er brandattentater. Her fortæller en lokal politidirektør, at de unges forældre ikke er interesserede i at bidrag til et ophør af ulovlighederne:

“Vi ved ikke præcis, hvem der gjorde hvad, men vi ved, hvem tilhører ungdomsbanderne. Jeg tror, at hvis vi hentede hele banden ind, kunne vi sikkert finde en række mennesker, der har deltaget i både det ene og det anden. Det er det klassiske billede, som du også ser i mange andre steder i Sverige. Det drejer sig om et område med relativt høj arbejdsløshed, med mange voksne, der ikke rigtig er integreret i samfundet. Det afspejles på deres børn, som kommerforkert fra starten af deres skolegangen, og så videre.”

Resten, herunder hvorvidt gerningsmændene har indvandrerbaggrund, må man selv gætte sig til. Imens brænder Sverige videre.

Del artiklen her: