JIHAD HÅNDTERES IKKE MED HÅB

ISIS
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Sørine Gotfredsens kommentar “Drop talen om religionskrig” (d. 15.11) kalder på et svar. Især når manchetten lyder: ”Ordet religionskrig hører ganske enkelt ikke hjemme i vores værdikamp, og det skyldes ikke, at alternativet er eftergivenhed. Bare rolig. Alternativet er standhaftighed.”

Standhaftighed???? Og håb! Et kort øjeblik føler jeg mig hensat til opfordringen til at synge ”Imagine” efter hvert nyt terrorangreb i ren afmagt, fordi terroren – systematisk udført under råbet Allahu Akbar (Gud er større) – aldrig bliver kaldt ved sit rette navn, nemlig jihad: Hellig krig mod de vantro alias kristne (danskere).

Gotfredsen har en pointe i, at der ikke er tale om en religionskrig, bare ikke i den tilsigtede betydning. Islam er nemlig ikke kun en religion, men en totalitær politisk ideologi, der styrer rettroende muslimers liv fra vugge til krukke. Så det er en ideologi, vi i er i krig med. Og fjenden står i landet.

Fint med kommentarens kritik af prioriteringen i den nye højskolesangbog, der udtrykker nok et fædrelandsfjendtligt knæfald for islam. Men denne relevante kritik fritager ikke for at kalde en spade en spade.

(Afvist læserbrev i Berlingske)

Del artiklen her: