IDENTITETSPOLITIK – DET NYE SORT

TFS
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Trykkefrihedsselskabet afholder et top-aktuelt arrangement om identitetspolitik

tirsdag d. 24. november kl. 19.30

med 3 stærke paneldeltagere: Marianne Stidsen, Peter Aalbæk Jensen og Henrik Dahl.

Regeringens seneste udspil om bl.a. forsamlingsforbud og maskepåbud betyder dog, at vi ikke kan mødes ansigt til ansigt på Vartov, men fortvivl ikke: Trykkefrihedsselskabet streamer live, og der vil blive mulighed for at stille spørgsmål til panelet.

Så reserver dagen – og glæd dig til 3 spændende oplæg fulgt op af debat.   

Tilmeldingslinket kommer her:

https://www.trykkefrihed.dk/naeste-moede-om-identitetspolitik-streames-live-paa-facebook.htm

***

Marianne Stidsen: MeToo og identitetspolitikken

Mange – ikke mindst borgerlige – har ment, at man godt kunne adskille MeToo-bevægelsen fra den civilisationstruende identitetspolitik. MeToo er altså blevet set som grundlæggende positiv, mens identitetspolitikken er blevet set som noget fortrinsvis negativt.

Men det er en fejl. MeToo er ikke adskilt fra, men en del af identitetspolitikken og det nye social justice-oprør, der vil vælte det moderne borgerligt liberale samfund omkuld og erstatte det med et ensrettet, totalitært regime baseret på en overordnet statsideologi, nemlig radikalfeminismen.

MeToo er, kan man sige, motoren for dette oprør. Oplægget vil fokusere på, hvad det betyder for de demokratiske frihedsrettigheder og lægge op til, at man endnu en gang overvejer konsekvenserne af at ride med på denne revolutionære bølge

Peter Aalbæk Jensen: Den velbjergede, veluddannede hvide kvinde er nu et offer uden evne til at agere frit. Hvordan havnede fortællingen lige der?

***

Henrik Dahl: Forurettelse og anti-liberalisme i det 21. århundrede

 

Identitetspolitik har eksisteret i århundreder i form af eksempelvis nationalisme og separatisme. Men siden slutningen af 1960’erne er en særlig anti-liberal identitetspolitik baseret på forurettelse vokset frem i akademiske miljøer i USA.

Det forholdsvis nye er, at denne form for politik er brudt ud af den akademiske verden og har gjort sit indtog som almindelige, politiske krav fremført af blandt andre Demokraterne. Desuden er det en politikform, der har bredt sig. Først til den angelsaksiske verden og nu også til blandt andet Danmark.

På baggrund af sin nye bog om emnet med titlen ”Den sociale konstruktion af uvirkeligheden”, vil Henrik Dahl give en indføring i hvordan, den anti-liberale identitetspolitik er opstået og drøfte, hvordan den kan bremses.

Del artiklen her: