INFORMATIONS OPDIGTEDE USA-FORTÆLLING

bundle
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Rune Lykkeberg er chefredaktør på Dagbladet Information.  Under rubrikken ”Joe Biden trøster de knuste og samler det, der er gået i stykker”, skriver han d. 8. februar:

”Joe Biden var favorit til at blive demokraternes præsidentkandidat – indtil det første ’caucus’ i Iowa. Hvis han taber igen på tirsdag i New Hampshire, kan det være slut for den gamle vicepræsident. Men hans liv og karriere er en lang historie om at blive slået ned uden at blive slået ud. Det er derfor, hans tilhængere tror, han kan samle det USA, som er slået i stykker af Trump.”

Jeg har i årevis – med meget lidt succes! –  forsøgt at give modspil til den alt for dominerende socialkonstruktivismes centrale begreb ’narrativ’. At alt er ’fortællinger’, og at alt dermed er relativt. Frem for hele tiden at holde blikket stift rettet mod navigationspunktet: Hvad er sandt?  Hvad er den mest dækkende beskrivelse af virkeligheden? Hvordan kommer vi hele skiven rundt med så få blinde vinkler som muligt?
Men i dette tilfælde må jeg falde til patten, for det er lige præcist en fortælling, chefredaktøren kolporterer: At USA er slået i stykker af Trump.

Adel forpligter
Fortællingen i form af real-historie er imidlertid en noget anden. Trump er komme til magten, fordi en elite af grådige og kyniske magthavere inden for de dominerende klasser ikke har villet tage det ansvar på sig, der burde følge med at tilhøre samfundets top. Noblesse oblige – adel forpligter. 
Hvis nogen får associationer til vores egen (såkaldte!) elite, kan jeg ikke fortænke dem i det. Den måde, der pt bliver solgt ud af arvesølvet til EU-imperiets bevidste nedbrydning af suveræne nationalstater – med migration som hovedinstrument – er forstemmende.  Det politiske parnas, erhvervslivets top, og det indflydelsesrige kleresi i kulturlivet – i uskøn forening. Godt sekunderet af NGO’ere med sugerøret i alle tænkelige honningkrukker. 

Tucker Carlson: ”Ship of Fools”
Tucker Carlson har beskrevet Trumps vej til magten i sin bog ”Ship of Fools. How a Selfish Ruling Class Is Bringing America to the Brink of Revolution.” (2018).

NewSpeek var så heldig at få lov til at bringe professor emeritus Bent Jensens sommerføljeton om bogen, så skulle du ikke have haft fornøjelsen i første omgang, så kommer chancen her igen.

Summa summarum: Jeg konstaterer igen-igen, at hvis man alene orienterer sig i de etablerede medier, ikke mindst om amerikansk politik, så ved man reelt ikke, hvad der foregår. Og det er derfor, vi mangler et dansk sidestykke til Fox News, der i det mindste kunne levere en lidt større balance i nyhedsstrømmen i landsdækkende medier.    

Del artiklen her: