GROOMING

Girl
Del artiklen her:

Af Thomas Hightower. 

Den engelske ordbog forklarer verbet ’groom’ som at børste eller forberede et dyr eller en person til at blive pæn og præsentabel. En uddybet definition kan læses her.

Grooming er også gået hen og blevet historien om politi og sociale myndigheder, der dækker over indvandreres seksuelle overgreb på mindreårige piger. Grunden til deres tavshed er frygten for at blive beskyldt for racisme.

I sin nye krimi ”Stilleleg” har forfatteren og journalisten Lone Theils taget et sørgeligt tys-tys emne op. Hende krimi handler om en gruppe engelske teenagere, der systematisk bliver sexmisbrugt af mænd med hang til krumsabler, men baggrunden for krimien er desværre den udbredte, men lidet omtalte sextrafik ’grooming’.

Grooming er et uhyggeligt og udbredt fænomen i Storbritannien, hvor bander af typisk unge, muslimske mænd forbereder ofrene – for det meste fattige, forhutlede arbejderklassepiger – til at blive kommende sexslaver på en beregnende og kynisk måde.

Den store skandale i Rotherham
Lone Theils
er journalist og forfatter. Hun har boet i England og leverer rapporter til danske medier om britiske forhold. Hun var selvfølgelig bekendt med den store skandale i Rotherham i det nordlige England, hvor 1000-1400 fortrinsvis britiske mindreårige piger systematisk blev seksuelt misbrugt af pakistanere i perioden 2000-2010.

The Times tog endelig sagen op, og Rotherhams politichef og hele byrådet endte med at måtte gå af, fordi de i alle årene havde dækket over forbrydelserne. 

Da Lone Theils som journalist en del år senere skulle dække et britisk valg, tog hun til Rotherham i den tro, at byen var blevet renset, men hun hørte, at beboernes største ønske til valget var, at deres teenagedøtre kunne være i sikkerhed for grooming-bander og sex-trafficking. På pubben fik Lone Theils at vide, at intet i byen var forandret.

Hun fik også forklaringen på, hvorfor den sørgelige, natlige taxatrafik med mindreårige piger kunne fortsætte. Pigerne blev truet med at blive brændt eller vansiret, og deres mor ville blive slået eller voldtaget, hvis de gik til politiet eller indberettede til sociale myndigheder.

Grooming foregår efter et mønster
Hvordan er der muligt at komme i kløerne på disse grooming-bander? Grooming foregår i store træk efter følgende mønster:

En grooming-bande spotter en rodløs, forladt, kærlighedssøgende, mindreårig pige, og én fra banden begynder at ’groome’ pigen. Han udviser venlighed, opmærksomhed og betænksomhed, kommer med gaver, inddrager pigen i hyggeligt samvær og indleder måske et intimt forhold.

Når pigens tillid er etableret, går næste fase ind. Pigen bliver inviteret til selskaber, hvor ældre mænd er tilstede, og hun bliver opvartet, feteret og fyldt med alkohol. Hvis hun ikke er villig til seksuelt samvær, går tredje fase ind: At dope hende med stoffer og systematisk gøre hende afhængig af narkotika. Nu er pigen på krogen og kommer selv tilbage for at få stoffer. Betalingen er alle former for seksuelle ydelser til mange mænd, og hun er reelt reduceret til sexslave.

Tommy Robinson har fortalt om den systematiske ødelæggelse af mindreårige piger på YouTube og påvist myndighedernes udbredte beskyttelse af de kriminelle aktiviteter. Myndighederne, den engelske presse og diverse platforme har svaret igen ved af (rets)forfølge ham og slette ham på de sociale medier. 

Hvordan står det til med grooming-bander styret af indvandrere i de andre vesteuropæiske lande? Har vi også en ’stilleleg’ her? Når myndighederne er så bange for racismeanklager, og ofrene systematisk bliver truet til stilhed, er tanken nærliggende.

Her er min pointe: Det er systematikken og de store, fysiske netværk, som er skræmmende. Ikke-vestlige indvandrere lever i tætte koncentrationer med stærk, fysisk kontrol. Overvågningen og hurtig, kontant afstraffelse er essensen af magtmidlerne. Chauffører i taxaer og hyrevogne kan fx ubesværet foretage overvågning og have overblik over store områder. Etniske netværk af informanter kan nemt indsamle oplysninger om ofrets familie, bopæl og arbejdsplads. Tæskeholdet er kun et telefonopkald væk.

***

Links:

https://www.youtube.com/watch?v=_YQ94jFg_4A   Tommy Robinson | Full Address | Oxford Union

https://www.youtube.com/watch?v=LQOkrwJXRFQ The Rubin Report om bl. a Rotherham

https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal  Wikipidia  se punktet: Resignations

https://www.dr.dk/radio/p1 Bogselskabet interview med Lone Theils her 

https://www.youtube.com/watch?v=0t4dDJbjkH0 UK Government’s Cover-Up of Grooming Gangs.

https://www.youtube.com/watch?v=qrUiHB5qJJ0   

Del artiklen her: