GRÅDIGHED: DANMARKS RADIO-VENINDER SVINDLEDE POLITIET FOR MILLIONER

(Foto: Christina Thorsen t.v., Betinna Jensen m.f. og Mariann Færø t.h., tre af de fire DR-veninder, der malkede politiet for over 40 mio. kr. vha. ulovlige kontrakter)
Del artiklen her:

En væmmelig korruptionssag i Rigspolitiet sætter endnu en gang direktionen i Danmarks Radio i forbindelse med svimlende grådighed.

Skulle nogen have fået et indtryk af, at Danmarks Radios ledelse er infiltreret af grådige kvinder med hang til korruption, bekræfter endnu et eksempel denne mistanke. Tidligere på året blev kvindelige ledere i den licens- og skattestøttede institution afsløret i af have ansat deres veninde i en til lejligheden opfundet stilling som “mangfoldigheds-konsulent” med tilhørende årsløn på 2 mio. kr.

Nu viser det sig, at en kreds bestående af fire veninder, der alle kender hinanden fra deres fælles tid i Danmarks Radio, har svindlet politiet for millioner af kroner. Det skriver BT. En tidligere afdelingschef i Rigspolitiet, Bettina Jensen, ansatte sine tre veninder til rekruttering af personale i politiet. Bettina Jensen undlod at sætte den millionstore kontrakt i udbud. En af veninderne, Marianne Færø, blev af Bettina Jensen ansat til en månedsløn på svimlende 900.000 kr. Nu viser det sig oven i købet, at politiet ikke kan dokumentere, at Marianne Færø har lavet noget for de mange penge.

“I sig selv selv er det jo stærkt problematisk, at man ikke har dokumentation for de her processer. Dokumentation og journalisering er grundkrav, når man går ud i byen og køber så dyr en ydelse. Manglen på dokumentation rejser tvivl om, hvilket arbejde der er udført for pengene,” siger Forskningschef ved Journalisthøjskolen Roger Buch.

Fra 2011 til 2013 fik Bettina Jensens tre veninder udbetalt i alt 43,3 mio. kr.

Hvad kom først, hønen eller ægget?: Tiltrækker den lette adgang til skatteydernes penge i Danmarks Radios korrupte personer? Eller er der i DRs ledelse en moralsk afstumpet foragt for den almindelige borger, at den korrumperer de mennesker, der hvirvles ind i den?

Del artiklen her: