FRANKRIGS ELITE ERKENDER: LE PEN KAN SAGTENS VINDE VALGET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Del artiklen her:

Af Nicolai Sennels

Den første valgrunde i Frankrigs præsidentvalg løber af stablen 23. april.

Her vinder Front Nationale (EU- og indvandringskritisk) ifølge den seneste meningsmåling med 26 procent af stemmerne. På andenpladsen kommer det helt nye parti En Marche! (social-liberal), dannet af den tidligere socialistiske minister Emmanuel Macron med 22 procent efterfulgt af de konservative Republikanerne med 21 procent. Socialisterne står til 16 procent.

Det har fået den ellers arrogante franske politiske elite til at gøre en række erkendelser angående den nye politiske virkelighed efter Brexit og Trump.

Den socialistiske premierminister Manuel Valls advarer mod den “fare” at tro, at Front Nationals Marine Le Pen ikke kan vinde.

Den tidligere konservative premierminister Jean-Pierre Raffarin udtalte fornyligt, at “Jeg tror, at Madame Le Pen kan blive valgt.”

Le Pens nok største politiske løfte er at trække Frankrig ud af EU, såfremt hun bliver præsident. Vinder hun, vil det efter alt at dømme blive unionens død. Samtidigt vil det formentligt indlede en ny ære med en langt mere restriktiv europæisk politik overfor indvandring og islam.

Del artiklen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.