FRANKRIGS ELITE ERKENDER: LE PEN KAN SAGTENS VINDE VALGET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Del artiklen her:

Af Nicolai Sennels

Den første valgrunde i Frankrigs præsidentvalg løber af stablen 23. april.

Her vinder Front Nationale (EU- og indvandringskritisk) ifølge den seneste meningsmåling med 26 procent af stemmerne. På andenpladsen kommer det helt nye parti En Marche! (social-liberal), dannet af den tidligere socialistiske minister Emmanuel Macron med 22 procent efterfulgt af de konservative Republikanerne med 21 procent. Socialisterne står til 16 procent.

Det har fået den ellers arrogante franske politiske elite til at gøre en række erkendelser angående den nye politiske virkelighed efter Brexit og Trump.

Den socialistiske premierminister Manuel Valls advarer mod den “fare” at tro, at Front Nationals Marine Le Pen ikke kan vinde.

Den tidligere konservative premierminister Jean-Pierre Raffarin udtalte fornyligt, at “Jeg tror, at Madame Le Pen kan blive valgt.”

Le Pens nok største politiske løfte er at trække Frankrig ud af EU, såfremt hun bliver præsident. Vinder hun, vil det efter alt at dømme blive unionens død. Samtidigt vil det formentligt indlede en ny ære med en langt mere restriktiv europæisk politik overfor indvandring og islam.

Del artiklen her:

5 Comments

  1. Det er jo altid en god idé at lytte til folk, når man vil vide noget om dem. Jeg har lyttet til Trump og Merkel, men Marine le Pen fik jeg først hørt i sammenhæng i et bbc-interview for nylig, og hold da fast: Ikke kun har hun sunde og kloge idéer om Frankrig og nationalstaten, men hun var vittig og skarp med stor distance til journalistens tarvelige forsøg på at intimidere hende.

    Hun vil blive en god præsident.

  2. Vi lever i interessante tider, det politiske establishment står for fald – og det var også på tide. Vi har desværre ingen Wilders, Farage, Le Pen i Danmark, så vi må nøjes med det næstbedste: Smid hele Folketinget på porten og vælg nye ind på alle pladser. Hvad skal vi med en statsminister der er så visionsløs, at han ikke kan se et Danmark udenfor EU?

  3. Pernille Vermund er da lidt derhen af,.. Håber hun får lidt mere og skulle ha sagt her snarest!

  4. Det vil kun glæde mig, hvis Marine Le Pen vinder det kommende franske præsidentvalg. Så kan vi måske få ryddet op i alt det lort, som Europa , i øjeblikket, står i til halsen.
    Her i Danmark vil tre folketingspartier forbyde os danskere at stemme om DK s fremtidige forhold til EU, hvis de får magt, som de har agt. Jo, demokratiet har skam “gode” kår her i landet, men politikerne skal bare passe på ,ikke at gå hen og blive “for smarte” . De kunne let komme til at lave ris til egen røv.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.