FØR DER SLUKKES FOR ÆLDRERESPIRATOREN

Hospital
Del artiklen her:

Af professor emeritus Bent Jensen.

Det kan blive meget dyrt for det danske samfund at redde menneskeliv under Corona-krisen, advarer sundhedsøkonomer. Det kan blive nogle meget dyre liv, udtaler en af økonomerne til Kristeligt Dagblad [læs her – desværre bag betalingsmur]. Det tror man gerne.

Økonomerne er bekymrede over, at de milliarder af kroner, det vil koste at bekæmpe Corona-smitten, kunne være brugt på fremtidige investeringer i sundhedsvæsnet. Det vil komme til at gå ud over behandlingen af andre sygdomme, da der ikke er penge til det hele. Det forstår man.

Som en, der tilhører ældrebyrden, er det et pinligt emne at komme ind på. Som ældrebyrde er man jo i særlig grad udsat for at komme til at belaste sundhedsvæsenet, da man tilhører risikogruppen for Corona-smitte. Jeg skammer mig allerede nu over risikoen for yderligere at skulle bebyrde samfundet med udgifter til at holde mig i live. Har jeg ikke levet længe nok?

Jeg vil gerne i al ydmyghed pege på nogle muligheder for offentlige besparelser på andre områder, før der slukkes for ældrerespiratoren. Danske politikere mener i deres vankundighed, at Danmark skal være foregangsland, hvad angår milliardudgifter til ”klimabekæmpelse”. De vil have CO2-udledningerne nedsat med 70 pct. de næste ti år.

En hasarderet politisk beslutning
Der er tale om en hasarderet politisk beslutning på et mildt sagt yderst skrøbeligt faktuelt grundlag, og der vil ikke komme nogen målbar effekt ud af de mange penge.

Man må håbe, at andre stater er mere ansvarlige, for hvis alle besluttede sig for lignende luftige tiltag uden jordforbindelse, ville det få katastrofale følger for al menneskelig aktivitet. Når regningen for Corona-bekæmpelsen skal betales, vil politikerne blive nødt til at opgive klimahysteriet.

Danmark bruger hvert år langt over 70 milliarder kr. på at inddæmme følgerne af politikernes uansvarlige import af flere hundred tusinde fremmede [læs her – desværre bag betalingsmur] . Den samlede regning bliver altså enorm, men det er en post, som aldrig indgår i politikernes studehandler om finansloven. Hvis økonomerne har ret i, at udgifterne til inddæmning af Corona-smitten sætter sundhedsvæsenets fremtid på spil, skal der altså skæres ned andre steder. 

Del artiklen her: