FLYGTNINGE-DEBAT: “HVORNÅR ER DER EN KOMMUNE, DER SIGER FRA OVER FOR DETTE VANVID?!”

A Syrian refugee boy is seen shortly after arriving at a beach in a raft overcrowded with migrants and refugees in the Greek island of Lesbos, November 20, 2015. Balkan countries have begun filtering the flow of migrants to Europe, granting passage to those fleeing conflict in the Middle East and Afghanistan but turning back others from Africa and Asia, the United Nations and Reuters witnesses said on Thursday. REUTERS/Yannis Behrakis - RTS84ZE
Del artiklen her:

Af Nicolai Sennels

NicolaiSennels.jpg

Den nuværende håndtering af flygtninge er absurd. Havde det ikke været for de mange menneskelige ofre, ville den være en Molbo-historie værdig. Nu er den bare tragisk for alle parter.

Istedet for at tilbyde hjælp i nærområderne er folk på flugt nødt til at rejse hele vejen til Danmark for at få hjælp.

Dermed tvinges familier til at give deres formue til griske menneskesmuglere. Oftest er det mændene, som sendes afsted på en dødsensfarlig rejse, og dermed efterlades kvinder, børn, ældre og syge i fattigdom og krig.

POST-MIGRATION STRESS

Når flygtninge kommer hertil, presses de ud i en årelang integrationsproces, som de aldrig ville have behøvet.

Alene det at forlade sine rødder og tilpasse sig en helt anden kultur – oftest på bunden af samfundet, fordi de ikke kan klare sig på vores højteknologiske arbejdsmarked – traumatiserer flygtningene yderligere, såkaldt post-migration stress.

Det er dyrt at huse flygtninge i et land som Danmark. En flygtning koster 215.042 kr. årligt. Uledsagede flygtningebørn koster noget mere, nemlig 530.000 kr.

Danmark fik alene i 2015 20.000 asylansøgere. 81 procent får godkendt deres asylansøgning, hvorved de får lov at blive. Mange af de afviste asylansøgere kan man ikke udsende. Regningen bare stiger og stiger.

Det betyder voldsomme nedskæringer i velfærden og det rammer børn, syge, studerende osv. Samtidigt tager flygtninge ifølge Statens Seruminstitut farlige sygdomme med sig. Det drejer sig bl.a. om difteri, tuberkolose, malaria, borreliose og svineinfluenza.

Derudover har flygtninge en langt højere kriminalitetsindeks, herunder vold og voldtægter. Endelig er der risikoen for, at flygtninge viser sig at være – eller bliver – terrorister. CIA advarede sidste år om, at de voldsomme bombardementer mod Islamisk Stat i Syrien vil få jihadister til at flygte til Europa, hvor de vil fortsætte deres krig. En lang række terrorangreb er da også blevet udført af mennesker, som kom til Europa som flygtninge. Det gælder f.eks. angrebene i Paris, som kostede 130 mennesker livet, en selvmordsbombe på en tysk musikfestival og en række andre angreb de seneste par år. Senest har en fransk sikkerhedstjeneste advaret om, at Islamisk Stat i disse dage sender en hær på 700 til Europa, formenligt gemt blandt flygtninge.

Den nuværende model for håndtering af flygtninge er lose-lose, medfølelse uden visdom. Alle taber, og dem som taler for modellen er i bedste fald ubetænksomme. I værste fald er de besat af et “hjælper-syndrom”, ønsker at importere folk som typisk stemmer på venstrefløjen eller på jagt efter de penge, som tjenes i den enorme industri, som er involveret i håndtering af flygtninge.

VERDENS BEDSTE FLYGTNINGELEJR

Verdens bedste flygtningelejr, Kilis-lejren, ligger i Tyrkiet. Her bor flygtningene i velindrettede skurvogne med alt hvad et moderne hjem bør indeholde.

Beboerne bemander selv lejrens supermarkeder, vaskerier, børnehaver og skoler, og der er metaldetektorer ved indgangen, og kameraer og god belysning på vejene gør det trygt at færdes.

KilisPreschool.jpg

(Foto: Børnehaveklasse i Kilis-lejren, flere fotos i artiklen her.)

Hver indbygger får fyldt hvad der svarer til 50 dollars på et særligt kreditkort hver måned. Kortet kan bruges i lejrens butikker. Derudover er de frie til selv at tjene ekstra penge på liberalt erhverv – sy tøj, lappe cykler, loppemarked og hvad de ellers kan finde på.

New York Times fortæller i artiklen “Sådan bygger man den perfekte flygtningelejr“, at beboerne i Kilis er begejstrede. “Det er bedre end derhjemme,” fortæller en.

Flygtningene i lejren har alle fornødenheder, og de kan bo der uden en lang række af de faktorer, som skaber post-migration stress: De kan fortsætte deres liv i en kultur, hvor de føler sig hjemme og hvor de kan sproget. Deres religion og levevis er accepteret, og udfordres ikke af krav om integration og dybt anderledes værdier. De kan komme dertil uden livsfarlige rejser – og udgifterne til menneskesmuglere kan de spare og bruge på at tage deres familie med.

95 PPROCENT BILLIGERE

Pris pr. person i Kilis-lejren er 12.000 kr. årligt, altså 1/20 af prisen for at huse en almindelig flygtning i Danmark.

Den uendelige strøm af flygtninge kræver en langsigtet win-win løsning og den står lige for: Lande går sammen om at leje store områder og skabe Kilis-lejre til reelle flygtninge.

Lejrene placeres i den 3. Verden, som gladeligt vil lade sig betale for at drive lejrene. Vestlige læger og embedsfolk sikrer, at standarder overholdes.

Det er medfølelse med visdom, langsigtet win-win.

FARLIG HONNINGKRUKKE

Den nuværende model er skandaløs: En honningkrukke i Danmark lokker familier til at sende deres børn og unge på farlige rejser, og de menneskelige omkostninger for både flygtninge og værter er enorme.

Hvornår siger nogen fra over for dette vanvid?! Er der ikke en borgmester et eller andet sted med en ærlig indre dreng som ham i Kejserens nye klæder, der siger “stop, det her er jo vanvittigt!” – og simpelthen nægter at tage flygtninge, fordi man ikke vil tage del i vanviddet og ønsker at gå en anden, mere medfølende vej?

Ham – eller hende – som gør, vil med garanti blive genvalgt. Hvem melder sig som den første?


Var du glad for denne artikel?

Vil du gerne have mere at samme slags?

Så støt forfatteren Nicolai Sennels via :

MobilePay på tlf.: 31 35 95 85.

Del artiklen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.