EVA SELSING OG LIVETS FYLDE – UDEN LOV, INGEN SAMMENHÆNGSKRAFT

christiansborg
Del artiklen her:

Af Marianne Wagner. 

[Marianne Wagner skrev følgende til Berlingske: 

Kære Berlingske,

Jeg bliver altså meget provokeret, hver gang fru Selsing udlægger livets gang i Lidenlund, så jeg har skrevet nedenstående, som jeg håber, I kan finde plads til.

Venlig hilsen

Marianne Wagner

Sognepræst i Nørre Alslev og Nørre Kirkeby 

*** 

Selvfølgelig havde Berlingske ikke plads, og det er vi meget glade for på NewSpeek, hvor vi har fået tilladelse til at bringe indlægget – let redigeret med afsnit og mellemrubrikker for at lette læsningen på skærmen] 

***

Eva Selsing og livets fylde

– Uden lov, ingen sammenhængskraft

I et debatinterview om Socialdemokratiet og de borgerlige (Berlingske 5.11) giver Eva Selsing udtryk for, at hun er »uenig i, at mink skulle have afgørende betydning for Danmark generelt«. 

Og hun fortsætter: »Hvis man har andre interesser end det, der ligger i forlængelse af legalismen (…), som f.eks. at tale om sammenhængskraften, kontinuiteten mellem land og by, og at vi begynder at tale om indvandrervolden, der findes derude, så er der måske andre ting end den minksag at tale om.« 

Her er det åbenbart venstrefløjen, der ifølge Selsing »har masser af svar på de spørgsmål, der giver livet fylde.«  

Under coronaen fik vi en forsmag på den »fylde«, venstrefløjen ville tilføje livet, da den trængte ind i børneværelserne og forsøgte at presse vore børn til at modtage en eksperimentel vaccine for samfundets skyld. For det var ikke for deres egen. Til gengæld er venstrefløjens svar på indvandrervolden, at vore børn må leve med den og finde sig i, at der kommer mere af den. Selsings synspunkter er således utrolige for én, der dagligt koketterer med sin konservatisme. 

Mette Frederiksens lov- og gudløse regime

Men når vi nu ved, at der ikke bliver gjort noget ved indvandrervolden foreløbig, så lad os i stedet se på sammenhængskraften, som har lidt gevaldigt under Mette Frederiksens lov- og gudløse regime. Ret og retssikkerhed er afgørende for sammenhængskraften. 

Hvis borgerne skal gå i frygt for, at bestemte partier ikke vil respektere f.eks. ejendomsretten, hvis de kommer til magten, er det klart, at man begynder at se med skepsis på dem, der støtter disse partier, og det er ødelæggende for sammenhængskraften.
Selsing har ikke fattet, at der ikke kun var taktiske grunde til, at de borgerlige beskæftigede sig så indgående med minksagen. Dels var mange af dem selv voldsomt anfægtede af den, dels har de været presset fra deres bagland, heldigvis!

Legalisme kalder Selsing det

Legalisme kalder Selsing det, men har hun overhovedet gjort sig nogen som helst forestilling om, hvordan det vil være at bo i et land, hvis ledere følger loven efter forgodtbefindende, og hvor nogen er mere lige end andre, alt efter hvem der sidder ved magten? 

Dette bringer os til kontinuiteten mellem land og by: hvis minksagen får lov at danne præcedens, så er der ingen grænse for, hvad et rødt flertal kan gøre ved andre grene af landbruget eller ved virksomheder, som måtte anses for skadelige, og der ingen tvivl om, at de røde har mange idéer i den retning.
Den venstreorienterede modvægt til landbruget er natur- og vindmølleparker og plantebaseret mad. Dertil har venstrefløjen inkl. socialdemokraterne viljen til at herse rundt med borgerne, alene fordi de ser sig i deres gode ret til at gøre det. Og den gør det ved at fylde os med angst, hvad enten det er for pandemier eller verdens undergang som sådan. 

Sådan går det, når politikere guddommeliggør sig selv

Sådan går det, når politikere guddommeliggør sig selv og tror, de skal frelse verden. Men vi har i Danmark én Gud, som råder for vor sag. Jeg vil derfor anbefale Eva Selsing at gå i kirke og lade ham give livet sin fylde.  

Del artiklen her: