ESPORT – DANMARKS NYE NATIONALSPORT

esport
Del artiklen her:

Sponsoreret indhold

For blot få år siden var computerspil noget, man automatisk associerede med bumsede teenagedrenge i mørke, rodede rum og desperate forældre, der kæmpede en forgæves kamp for at få ungerne væk fra computeren. Selv om dette i nogen grad stadig gør sig gældende er computerspil og eSports nu blevet så udbredt at det faktisk har overtaget fodbolden som mest spillede sport i Danmark.

Og nej, det er ikke kun teenagedrenge, der spiller i dag. Folk i alle aldre og fra alle samfundslag er blevet fascineret af spillenes verden og det er snart lige så normalt at det er forældrene, der bruger et par timer i ny og næ på at kæmpe mod monstre og redde verdenen, som at det er børnene. Ifølge diverse analyseinstitutter, spiller hver trejde europæer mellem 16 og 49 år computerspil regelmæssigt.

Grunden til den stigende popularitet er at spillene er blevet meget bedre og der er så mange forskellige at vælge imellem, at alle kan finde et spil, der interesserer dem, lige meget om man er til skydespil , sportsspil eller til et af de store spiluniverser, hvor man skal løse hundredevis af opgaver og bekæmpe diverse monstre og skurke for at redde verdenen fra undergang.

De mest populære spil i 2018 er spil i eventyr-genren, som Red Dead Redemption, Harry Potter: Wizard’s Unite og God of War men de gode gamle kendinge som Counter-Strike, League of Legends og Minecraft bliver også stadig spillet af millioner af spillere verden over, både for sjov men også professionelt.

Faktisk er der flere og flere, der har gjort eSports til en ganske udbyttesrig levevej og der bliver afholdt konkurrencer verdenen over med præmier på millioner af kroner. Det anslåes at omkring 300.000 danskere spiller på konkurrenceplan og diverse streaming sites, for eksempel Twitch, hvor man kan følge med når ens yndlingsspillere konkurrerer er blevet et stort hit og får flere og flere følgere på verdensplan daglig.

Nogle af de professionelle spillere er blevet superstjerner på niveau med normale sportsstjerner og bliver fulgt af millioner af fans. Her er danskerne også ganske godt med, blandt andet består et af verdens bedste Counter-Strike hold Mtw.amd af fem danskere, der jævnligt konkurrerer med hold over hele verdenen i konkurrencer hvor førstepræmien nemt kan ligge på omkring 100.000 kroner. eSport er også blevet bemærket af spillefuglene og der er nu flere forskellige virksomheder, der tilbyder væddemål på de store kampe, nøjagtig lige som til en fodboldskamp.

eSport har også bredt sig til tv’et nu og har man lyst til at se hvad eSport egentlig er, kan man følge med på diverse tv-kanaler når de olympiske lege i eSport, World Cyber Games, finder sted i Køln i november.

Har man lyst til at prøve kræfter med eSports, så er der rige muligheder for dette også i Danmark. Blandt andet afholdes en årlig turnering, der hedder NPF i Fredericia Messecenter, hvor man både kan tilmelde sig til en lang række spil, eller blot tage hen for at se på. Dette års turnering bliver afholdt i oktober i efterårsferien.

 

Del artiklen her: