ER DU JOBSØGENDE?

blogging
Del artiklen her:

Det kan være meget frusterende at ringe rundt til virksomhed efter virksomhed og modtage afvisning på afvisning. Flere jobsøgere bruger flere timer dagligt, på at skrive udmærkede ansøgninger og sende rundt til jobsøgende virksomheder uden tilbagemelding og uden en ansættelse. Måske gør du det mere besværligt end det behøves at være.

Arbejdsmarkedet er en gåde for os alle

Den danske sektor er inddelt i en offentlig og en privat sektor som igen er inddelt i en lang række brancher såsom transport, handel, byggeri og anlæg m.fl. Når du søger job, skal du selvfølgelig også tænke i sektorer og brancher, så du kan målrette din jobsøger til det sprogbrug og de forretningsbehov, der gælder inden for hver enkelt branche.

Arbejdsmarkedet er under konstant forandring. Der er til tider mangel på ansatte i en branche og uddannet flere end der er behov for i en anden. Man kan altid holde øje ned vækstbrancherne og vækstvirksomhederne ved at kigge i de vækstanalyser, som evt. Danmarks Statistik løbende udarbejder, og ved at holde øje med Børsens årlige Gazellelister. 

Benyt dig af det professionelle netværk

Der er mange ting man som jobsøgende skal holde øje med, for eksempel; hvad er ens kompetencer og hvad bliver der efterspurgt. Der er vigtigt, at man har et overblik over sine egne kompetencer, altså hvad man er dygtig til og ville kunne bidrage med. Ligger du som person inde med branchefaglige kompetencer eller metodefaglige kompetencer. Virksomheder har højere og højere krav til deres nye ansatte, hvilket er en følge af det stigende uddannelsesniveau. Når virksomheder skal rekruttere en ny medarbejder bruges der mange forskellige kanaler. Særligt store firmaer benytter oftere rekrutteringsbureauer, da deres headhunting ofte er langt mere specifik. Opslåede stillinger er det absolut mest populære hos virksomheder.

Særligt nyuddannede vælger at fokusere på de store velkendte virksomheder og brands, som de kender i forvejen. For at få en chance iblandt de mange ansøgere kan det være en fordel at kontakte en konsulentfirma. Et konsulentfirma arbejder både med virksomhederne og jobsøgere, og kender derfor til kravene fra og til begge parter.

Verdens største sociale netværk

Vi befinder os i en digitaliseret verden, hvor man igennem internettet har adgang til mere og mere. Flere og flere virksomheder benytter sig af diverse sociale medier til rekruttering af nye ansatte. Derfor er det også en fordel for alle jobsøgende at have en opdateret profil på de sides, hvor virksomhederne befinder sig. Der er flere forskellige medier, som er eftertragtede, men Facebook og LinkedIn er klart på toppen af listen. 59% af private firmaer benytter LinkedIn og 43% af de offentlige, hvilket er en stor procentdel af virksomhederne, som hun er voksende. LinkedIn er næsten som en datingside er skaber det bedste match imellem jobsøger og virksomhed. Dobbelt så mange danskere overvejer at oprette en LinkedIn-profil som dem, der overvejer at oprette en Facebook-profil.

Sociale medier er efterhånden en stor del af danskernes hverdag herunder særligt Facebook. Hele 72% af hele den danske befolkning er på mediet Facebook. På Facebook findes der jobgrupper fordelt over hele landet. Yderligere er grupperne opdelt i brancher og faggrupper. Der er ingen begrænsning for, hvor mange grupper man som bruger kan være en del af og man kan bare kaste sig ud i det. Der er stor inspiration at hente fra andre jobsøgere, som ligger inde med anden erfaring end dig selv. Der er mange muligheder for dig, som jobsøgende, at udvide dit netværk på. Det er bare at komme til tastaturet og holde modet oppe, for det er ikke altid en nem proces at finde et nyt job.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her: