GUIDEN TIL DIG, DER SIDDER PÅ KONTOR HELE DAGEN

BodySDS
Del artiklen her:

Danskerne opholder sig meget inden døre, og en stor del af tiden tilbringer de på arbejdet. Ligemeget hvilken branche din virksomhed befinder sig i, så er indeklimaet virkelig vigtigt for helbred og hermed ydeevnen. Indeklimaet på arbejdspladsen er af stor betydning og må ikke være skyld i, at man pådrager sig sygdomme eller generes i det daglige arbejde. Et dårligt indeklima påvirker folks koncentrations- og arbejdsevne negativt og kan være skyld i øget sygefravær.

Rammerne for arbejdsmiljøet

Indeklimaet er sammensat af flere miljømæssige fænomener, for eksempel luftfugtighed, temperatur og luftens renhed. Luftens kvalitet er ofte bestemt af ventilation, antal personer, forurening, afgasning fra materialer og rengøringen i rummet. Indeklimaet er ikke kun luften, men også støj, lys og temperatur. Det kan være svært at tilfredsstille alle, men det er vigtigt at gøre sine ansatte den tjeneste, at passe på indeklimaet.

Rammerne for kontoret er i lige så høj grad møblerne og faciliteterne. Renligheden er først og fremmest super vigtigt. Det er også vigtigt at de ansatte har funktionelle møbler, de kan justere efter behov, da de sidder ned hele dagen  og arbejder på kontoret. Samtidig er det langt pænere at kigge ud over et åbent kontor, som ser ensartet og pænt ud. Dette kan løses ved at købe funktionelle, praktiske, ensartede møbler til alle og hermed have en standardplads.

Kropssmerter & forebyggelse

Mange ansatte på kontorer døjer med smerter i skuldre, nakke, arme og hænder. Hvis du sidder meget foran skrivebordet er en stor fordel for dig som ansat, at have møbler der kan indstilles. Det er vigtigt, at udstyr som skærm, mus og tastatur er af god kvalitet og passer til den enkeltes behov. Samtidig er det en super god ide, at kunne finde variation i arbejdet og sine arbejdsstillinger, hvilket også i mindre grad er med til at forebygge smerter.

Fysisk aktivitet i hverdagen under både arbejdstid og i fritiden, er samtidig med til at forebygge smerter og dårlig holdning. Hvis man ikke selv gør noget for at forebygge, kan smerterne blive mere permanente og være svære at gøre noget ved i fremtiden. Kroppen er skabt til bevægelse og ikke til stillesiddende skærmarbejde. De fleste ved det godt, men alligevel er de dårlige til at skabe bevægelse og variation i det daglige arbejde.

Nogle gange er det for sent og her kan det være svært at komme af med smerterne igen. Body-sds.dk er en kropsterapeut, der tager afsæt i det moderne menneskets skavanker og udfordringer. De benyttede metoder bygger på en lang række gennemprøvede teorier og håndgreb, som med succes har ændret livet for mange. Den bagvedliggende filosofi er enkel; alle hverdagens mange indtryk og udtryk er forankret i kroppen, din krop skildrer dit velvære – og fysikken og psyken er dermed ikke to adskilte elementer, men en helhed.

Væske og vitaminer

Mange der sidder på kontor hele dagen, har store problemer med at indtage den rette mængde mad og væske. Der bliver enten indtaget for meget eller for lidt i løbet af dagen. Flere er helt fordybet i deres arbejde og glemmer helt, at deres energiniveau falder meget voldsomt, hvis man er i underskud af særligt væske.

Andre spiser modsat for meget. I dag bruger vi meget af vores tid på arbejde og transport frem og tilbage. I de mange timer spiser vi både i toget, i bilen og på jobbet, men ikke altid lige sundt. Flere arbejdspladser har faktisk ikke en særlig god arbejdskultur. Sukker og koffein er noget mange indtager i store mængder i løbet af dagen, men det bliver hurtigt forbrændt og øger trætheden.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her: