DERFOR ER POLITIKEN ET JUNKMEDIE

coffee
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard

”I 2015 begyndte han at drive videobloggen NewSpeek, der bliver anset for ekstrem højreorienteret og med Fox News og Breitbart som forbillede.”

Således skriver Politiken om Jeppe Juhl, spidskandidat for Nye Borgerlige, i en artikel d. 2. juni.

For det første kan afsenderen Sebastian Risbøl som så mange andre journalister i Journalistisk Venstreparti ikke stave – det hedder ’ekstremT højreorienteret’ – for det andet bør den unge mand have sine skolepenge tilbage, fordi han tydeligvis ikke har den nødvendige viden til at kunne finde rundt i begreberne. Og da slet ikke har kunnet finde tid til at læse artiklerne på NewSpeek endsige orientere sig i rækken af videoer.

Her ville han ellers have kunnet dykke ned i vigtige korrektioner og supplementer til den menigheds-presse, han er en del af, båret oppe af en grandios selvovervurdering i form af at være repræsentant for ’den fjerde statsmagt’ og ’magthavernes vagthund’.

Sagen fra den lyse side
Men nu skal vi jo også se sagen fra den lyse side: At Politiken har følt sig kaldet til at gå efter NewSpeek lader antyde, at platformen får stadig flere følgere, der ikke stoler på de etablerede mediers dækning. Af den enkle grund at mainstreammedierne er forretninger, der som hovedtendens afspejler sig i en helt specifik selektion i og ideologisk vinkling af nyhedsstrømmen. 

For nogle bevidst, for Sebastian sikkert ubevidst. Tvivlen skal i hvert fald komme den unge mand til gode.

I de gode gamle dage
I de gode gamle dage kunne man (jeg!) have fået et læserbrev eller en kommentar i Politiken, der tog til genmæle i forhold til udskamningen af platformen NewSpeek. Men ikke i dag, hvor Politikens læsere åbenbart er blevet for sarte og skrøbelige og intolerante til at kunne indoptage andre synspunkter end deres egne.

Den gode nyhed er, at Politiken – er det 51 millioner kr. avisen får i statsstøtte om året? – har følt sig kaldet til at gå benhårdt efter de alternative, ikke medie-støttede småmedier i en artikel-serie under paraplyen ’junk-medier’.  Noget, må vi kunne.

Det man siger, er man selv
Men det man siger, er man selv, så jeg vil derfor indvie NewSpeeks trofaste følgere i en del af en mailkorrespondance med Politiken i forlængelse af deres defamering af vores platform i papiravisen: 

”Kære Sebastian Stryhn Kjeldtoft & Carl Emil Arnfred  [junk-artikel-forfatterne]- med copy til Politikens chefredaktion & Jesper Termansen DR [lytter- og seerredaktør]– til orientering!  

Jeg har læst Politikens artikel om Newspeek, og jeg må indrømme, jeg bliver træt. Det er bare så meget op ad bakke. Det er Politiken, der reelt laver Newspeek forstået i den Orwellske version: War is peace, ignorance is strength, hvide mænd er farlige for kvinder, multi-kulti er frigørende, Danmark eksisterer ikke, kun UN osv. osv. osv.

Da artikelforfatterne næppe orienterer sig i Den Korte Avis og på Newspeek – altså medmindre der er en mulighed for at svine de to alternative medier til – så har I her mit svar på jeres – ja, jeg fristes over evne – junk-journalistik:

https://newspeek.info/apropos-junkmedier/

Jeg har tidligere fremsendt følgende link til Jesper Termansen, men I skal da også have chancen for at udvide jeres perspektiv på verden:  https://denkorteavis.dk/2019/bbc-den-aedle-loegner/ 🙂

God weekend.

Med venlig hilsen

Lone Nørgaard”

Moralen er
Moralen er:  Politiken ved man, hvor man har. Gabende forudsigelig og altid klar til klapjagt på anderledestænkende. Især Dansk Folkeparti – og nu Nye Borgerlige og Stram Kurs – samt folk, der bekender sig til en kulturkonservativ livsholdning. Disse mennesker er en rød (nå, nej – blå) klud i fjæset på skribenter og redaktører.

Men på NewSpeek er vi nu også lidt overbærende. Herregud, de fleste af journalisterne ved jo ikke bedre i deres ekkokamre efter at have været igennem multi-kulti-hjernevasken på deres medieuddannelser. De læser tilsyneladende ikke bøger med et lixtal højere end 40, så hvad kan man egentlig forvente andet end skod-journalistik ….   

Et godt tilbud
Så hermed et godt tilbud til Sebastian Risbøl og andre håbefulde unge og yngre journalister i den etablerede presse, der VED, der er noget galt i Danmark, men ikke rigtigt kan – eller tør? –  sætte ord på. 

Mailer du til mig, skal jeg være behjælpelig med litteraturlister om bl.a. klima, islam, dannelse, uddannelse, køn(sforskning), (Danmarks)historie mv. Emner, der lider af massiv slagside i mainstreammedierne og som derfor kalder på afbalancering og korrektion.   

I sagens tjeneste inviterer jeg også gerne til kaffe. Ikke dialog-kaffe, men til et foredrag, fordi chancen er 10 til 1 på, at mine faglige kundskaber og indsigter er større end dine. 

Del artiklen her: