DE SKABS-RADIKALE BORGERLIGE

Del artiklen her:

Af André Rossmann

 

Danmarks elite er bundradikal, antidemokratisk og antiamerikansk – uanset partifarve. En efter en angriber fremtrædende borgerlige en folkevalgt amerikansk præsident for det USA, der garanterer Danmarks sikkerhed.

Ynkelige Sovjet-dyrkere

Under den Kolde Krig i 1970’erne og 1980’erne turnerede den danske venstrefløj med en sovjetisk inspireret løgn om, at USA var farligere for verdensfreden end Sovjetunionen, idet præsident Ronald Reagan pønsede på at føre en begrænset atomkrig i Europa for at skåne amerikansk territorium.

Denne løgn vandt indpas i Socialdemokratiet og fagbevægelsen, der opfattede de sovjetiske ledere som moderate og besindige, mens NATO’s generaler var gale og ville smide atombomber mod danske byer, hævdede Ritt Bjerregaard i 1985.

De daværende venstreradikale med ledende socialdemokrater i spidsen kaldte præsident Ronald Reagan en gal hund (Anker Jørgensen), en skydegal cowboy (Svend Auken), utilregnelig (Lasse Budtz, der samtidig spurgte: Hvad skulle vi have gjort uden Bresnjev?) og en kræftbyld, der skulle fjernes (Kjeld Olesen).

Usmagelig kritik af Donald Trump

Der går en lige linje fra den holdning, som datidens venstreradikale havde til USA, til den holdning, som de har til USA i dag. For tro det eller ej, sidder den venstreradikale mafia fortsat solidt på magtpositionerne i dansk offentligt liv og i danske partier – lige fra Alternative og Enhedslisten til Venstre og Konservative.

Lige siden Donald Trumps valgsejr har flere borgerlige skabsradikale været ude med heftig kritik af en folkevalgt præsident for det USA, som garanterer og betaler for Danmarks sikkerhed. De perfide udfald mod præsidenten har for det meste bestået af tilsvininger, nedladende og latterliggørende bemærkninger samt pseudoanalyser af præsidentens mentale helbred, som mange danske ”eksperter” synes at have et helt imponerende indblik i.

Den ene hadske giftpil har afløst den anden, og ikke engang præsidentens 10-årige søn Barron er gået fri for nedladende kommentarer. I andre lande er det ellers god skik at afholde sig fra at kritisere politikernes børn, men ikke i Danmark, hvor man med kritikken af Donald Trumps søn har ramt et historisk bundniveau.

Borgerlige skabsradikale springer ud

Alene i løbet af de sidste 2-3 uger har danske medier bragt verbale udfald fra en perlerække af fremtrædende skabsradikale.

Heriblandt udenrigsminister Anders Samuelsen, der har betegnet Donald Trumps indrejseforbud for muslimer fra syv lande for ”uklogt”. Ole Wæver, som er professor i international politik på KU, mener, at det er højst usædvanligt, at en dansk udenrigsminister kritiserer en amerikansk præsident.

Børsens chefredaktør Anders Krab-Johansen er barslet med en leder med overskriften “Trump skal stækkes af alle der elsker frihed”. I en anden leder kalder han Trump ”en politisk amatør, der manipulerer med fakta, narcissist og populist”.

I et indlæg i Berlingske har den administrerende direktør for DSK, John Wagner, skrevet, at Donald Trump ”fik ham til at tænke på gale (endog folkevalgte) statsledere i fortiden”, mens Berlingskes opinionsredaktør, Claus Skovhus, har kaldt Donald Trump ”en farlig præsident, som ikke kan stave til diplomati, og som er brutal og utilregnelig”.

Senest har direktøren for den såkaldte liberale tænketank Cepos, Martin Ågerup, kaldt Donald Trump ”lystløgner og en uegnet præsident”, mens Jarl Cordua, som er politisk kommentator og vært på Radio24syv, har betegnet Donald Trump som ”supermagtens nye dilettantiske præsident, der dagligt begår moralsk harakiri for åben skærm med sin håbløse symbolpolitik”.

Samarbejde med Donald Trump er det eneste alternativ

Det er tankevækkende, at der på den borgerlige fløj findes så mange skabsradikale, som trods deres erklærede kærlighed til demokrati, frisind og tolerance ikke har noget problem med at bruge kloaksprog om en folkevalgt amerikansk præsident.

Det må også undre, at nationens kvikkeste sønner ikke kan se, at det er Donald Trump, som i de næste fire år skal være USA’s præsident, og at der derfor ikke er andet alternativ end at samarbejde med ham og hans regering.

Del artiklen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.