COVID-19 BLIVER BRUGT SOM RAMBUK FOR OVERVÅGNING OG KONTROL

Books
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard. 

Det går ikke særligt godt for samfundsudviklingen. Helt præcist oplever jeg, at science-fiction romanerne ”Fagre nye verden” af Aldous Huxley og George Orwells ”1984” rammer stadig mere plet: Overvågning, kontrol, styring og hjernevask af individerne – via teknologi og statsdrevne massemedier gennemsyret af skrækkampagner, der tilsyneladende har haft (alt for?) stort held med at få folk til at rette ind.

Covid-19 bliver brugt som rambuk for indgreb, der mere og mere giver mindelser om totalitære styrer, fx forsamlingsforbud og ’social distance’. Mette Frederiksen & Co. har med brask og bram tilranet sig magt med halve løgne og hele fortielser (læs fx  her – desværre bag betalingsmur).

Kampen om demokratiet er ikke tabt, og det er den bl.a. ikke, fordi der stadigvæk er adgang til ikke-statskontrollerede informationer dels på nettet, dels i enkelte små oaser i de statsstøttede aviser. Her kommer et eksempel, som Newspeek har valgt at linke til: Sådan planlægger techindustrien at profitere af pandemien – i skrivende stund ikke bag betalingsmur.

En serviceoplysning: Har du endnu ikke læst ”Fagre nye verden” og ” 1984”, så hermed en opfordring til at gøre det, mens tid er.

Del artiklen her: