BLANDEDE BOLSJER

Candy
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.     

Vi har samlet en ny pose blandede bolsjer. Som vi altid skriver: Læs, lyt og døm selv!

***

Former Australian Special Forces Commander Riccardo Bosi on Ukraine

https://rumble.com/vxob37-former-australian-special-forces-commander-riccardo-bosi-on-ukraine.-.html  

Former Australian Special Forces Commander Riccardo Bosi: “Ukraine is the center of the deep state. It’s the head of the snake and Vlad’s taking the head off.”

“Ukraine has been the center of the globalists for decades and decades…The CIA has been working in the Ukraine for 70 years.”

“Ignore all the chatter about nuclear war and Russia’s attempts to take over the globe. Completely the opposite.

Do your own research and stop watching the mainstream media.”

https://www.wilkinsonpublishing.com.au/book-author/lieutenant-colonel-rtd-riccardo-bosi/

***

Tvangsinnlagt på grunn av Facebook-innlegg?

https://steigan.no/2023/07/tvangsinnlagt-pa-grunn-av-facebook-innlegg/

***   

Clif High Vax Die-Off for Next 3-5 Years. There Will Be Spectacularly Violent Reactions To Having Been Poisone[d]

https://swebbtube.se/w/bgbgjf9zjSBxiL84Ji32Bd

***

How Covert Agents Infiltrate the Internet to Manipulate, Deceive, and Destroy Reputations 

En illustration fra artiklen:

Discredit

https://theintercept.com/2014/02/24/jtrig-manipulation/?utm_source=substack&utm_medium=email

***

Tucker Carlson: Ex-Capitol Police Chief confirmed January 6 was ‘filled with federal agents’

https://www.lifesitenews.com/news/tucker-carlson-ex-capitol-police-chief-confirmed-january-6-was-filled-with-federal-agents/?utm_source=digest-freedom-2023-07-17&utm_medium=email

***

A Scott Ritter Investigation: Agent Zelensky – Part 1

A Scott Ritter Investigation: Agent Zelensky – Part 2

***

Depleted Uraniun Shells Explode in Ukraine

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/depleted-uraniun-shells-explode-in-ukraine/

***   

Doc-TV International: Monica Smit, fearless intruder

https://www.document.no/2023/07/16/doc-tv-international-monica-smit-fearless-intruder/

***

Dr. McCullough Stands Up to the College of Physicians and Surgeons of Ontario

https://petermcculloughmd.substack.com/p/dr-mccullough-stands-up-to-the-royal?utm_source=post-email-title&publication_id=1119676&post_id=134890320&isFreemail=true&utm_medium=email

***

Fake

***

Hvad medicinalfirmaerne ikke ønsker, at du skal vide om vacciner

https://avis.jfk21.dk/downloads/vaks02/22.pdf

***

Douglas Macgregor – The Worst Nightmare Came

https://www.youtube.com/watch?v=x8Fs1IyAKYA

***

Et åbent brev til Dronningen   [NB! Et ældre indslag]

https://www.youtube.com/watch?v=gG00JJZM5QE&pp=ygUVY2FybCBoZW5yaWsgcsO4cmJlY2sg

***

Tucker Carlson Uncensored One-On-One With Andrew Tate: “I Don’t Want You To Think That I’m A Conspiracy Theorist”

https://www.zerohedge.com/geopolitical/tucker-carlson-uncensored-one-one-andrew-tate-i-dont-want-you-think-im-conspiracy

***

Edward Dowd:

https://twitter.com/DowdEdward/status/1677775183652986880?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

***

Climitard

***

Ed Dowd Drops Bombshell Data: Hematological (Blood-Related) Claims Up 522% Above Trend in 2022

https://vigilantfox.substack.com/p/ed-dowd-drops-bombshell-data-hematological

***

Climate   

BBC tweets a temperature for Sicily which is 10°C HIGHER than the BBC app for Palermo, Sicily. What’s going on?

Both temperatures are from BBC Weather, they are 10°C off. One is for locals, one for those abroad. What can we conclude?

***

Harris – Reducing the Population is a Real Goal

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/population/harris-reduce-the-population-is-a-real-goal/

***

En 10 år gammel sag:  Meet Zbigniew Brzezinski, Conspiracy Theorist (2013)

***

“Ikke en tomme”

https://www.snaphanen.dk/2023/07/23/ikke-en-tomme/

***

Fordi det ikke har været muligt ”bare” at indsætte links, bringer NewSpeek følgende artikler i fuld udstrækning.

Den virkelige årsag til den stigende inflation er endelig blevet anerkendt

Oprindeligt afvist som en konspirationsteori, er ‘grådighed’ nu accepteret af mainstreamøkonomer

Bradley Blankenship er en amerikansk journalist, klummeskribent og politisk kommentator. Han har en syndikeret kolonne på CGTN og er freelance reporter for internationale nyhedsbureauer, herunder Xinhua News Agency.

@BradBlank_

ARKIVFOTO: Monopoly Man-ballonen ved en Thanksgiving Day-parade i New York © TIMOTHY A. CLARY / AFP

I de sidste mange år, der falder sammen med starten på Covid-19-pandemien og dens efterfølgende økonomiske efterskælv, er store dele af verden blevet raslet af inflationen. Både økonomer og kommentatorer er gået i rendestenen for at diskutere, hvad der præcist forårsager dette fænomen, der skærer væk på reallønnen for gennemsnitlige arbejdende mennesker.

En af de teorier, som folk har fremsat til fordel for flere rækværk på profitmageri, har været, at virksomhedernes overskud er steget kraftigt siden pandemien, og at staten bør gribe ind. Mange mainstreamøkonomer og mediekommentatorer har afvist dette som en grundløs konspirationsteori.

I december 2021 argumenterede Isabella Weber, adjunkt i økonomi ved University of Massachusetts Amherst, i en klumme for The Guardian for “strategisk priskontrol” ikke ulig dem, der blev implementeret af den amerikanske regering under Anden Verdenskrig. Hun bebrejdede den stigende inflation på “store virksomheder med markedsstyrke”, der “har brugt forsyningsproblemer som en mulighed for at øge priserne og øse uventede overskud.”

Finanspolitiske konservative fra Fox News, Commentary og National Review har kaldt hendes idé “pervers”, “fundamentalt usund” og “helt sikkert forkert”. Selv nobelpristageren Paul Krugman slettede et tweet, hvor han kaldte Weber “virkelig dum”. Faktatjekkere fra Associated Press og House’s Ways and Means Committee har “afkræftet” denne opfattelse, og det samme har en række konservative tænketanke som Mises Institute.

Læs mere

 Priserne stiger i hele euroområdet

Alligevel er ideen om, at virksomhedernes overskud hæver priserne – igen, som mange mennesker har bemærket – tilsyneladende populær i Det Demokratiske Parti og endda Det Hvide Hus. Washington Posts Catherine Rampell postede i sidste måned en klumme med titlen “En inflationskonspirationsteori inficerer Det Demokratiske Parti”, der henviser til begrebet “grådighed” eller hvad Weber kalder “sælgers inflation.”

Faktisk har Det Hvide Hus nævnt monopoler som en stor risiko for forsyningskæder, og en stor figur i Det Demokratiske Parti, tidligere arbejdsminister Robert Reich, har konsekvent argumenteret for, at “det er grådighed, dumt.” Og der er sket et par ting, der tipper skalaen til fordel for dette argument.

Først og fremmest er det værd at bemærke og godt forstået, at lønvækst, der er ude af kontrol, affødt af arbejdskraft, der har fået en mere fordelagtig forhandlingsposition siden Covid-19-pandemien, er en væsentlig årsag til inflationen. Men vi ved, at reallønnen er skrumpet, og som jeg bemærkede i februar 2022, at “det virkelige problem ikke er et problem på udbudssiden fra arbejdskraftinput, men virksomheder, der hæver priserne af den simple grund, at de kan.”

I januar sagde tidligere Fed-næstformand Lael Brainard i en tale, at lønninger ikke var den primære drivkraft for inflationen og pegede på, hvad han kaldte en pris-prisspiral“, hvor virksomheder hæver priserne højere end deres inputomkostninger. To måneder senere offentliggjorde cheføkonomen hos UBS Global Wealth Management, Paul Donovan, et indflydelsesrigt notat om “profitmargin-ledet inflation”, som beskrev, hvordan virksomheder i slutningen af 2022 og gennem i år overbeviste forbrugerne om, at de var nødt til at hæve priserne, selvom de faktisk ikke behøvede at gøre det.

Endelig, og måske det mest slående punkt, sagde Den Internationale Valutafond (IMF) i en rapport mandag, at “stigende virksomhedsoverskud var den største bidragyder til Europas inflation i løbet af de sidste to år, da virksomhederne øgede priserne med mere end de stigende omkostninger ved importeret energi.” Dette synes fuldt ud at have retfærdiggjort argumentet, tidligere en konspirationsteori, om, at virksomheder driver inflationen – i hvert fald i EU, men måske ikke i USA, hvor mange af kritikerne kommer fra.

Læs mere

 Kæmpende britiske husstande udnytter regnvejrsmidler

Men kan de samme økonomiske betingelser omkring monopolisering og stagnerende realløn i Europa anvendes på USA? Det tror jeg, og jeg tror også, at den dobbelte virkning af pandemien og konflikten i Ukraine ville give virksomhederne et mere rationelt argument for, at prisstigninger er nødvendige. Men det er de tilsyneladende ikke.

Faktisk er USA’s relative strategiske fordel i forhold til Europa – energiuafhængighed, et højere teknologiniveau, en mere kvalificeret arbejdsstyrke og andre – sådan, at amerikanske virksomheder klart er i en bedre position. Fremtidsudsigterne for den amerikanske økonomi sammenlignet med EU’s er også meget bedre, idet sidstnævnte stirrer ned i tønden med afindustrialisering og sætter spørgsmålstegn ved sin nuværende udviklingsmodel. Jeg tror, man kan sige, at betingelserne for profitmarginstyret inflation i EU i endnu højere grad gælder for USA.

Nu hvor vi endelig kan navngive problemet, er det tid til at diskutere løsninger: Priskontrol som Weber sagde eller opdateringer til arbejdsret, som Reich argumenterede. Bøde. Begge disse argumenter ser på historien, Anden Verdenskrig og New Deal-æraen, for inspiration. Men vi må hellere se på den gamle forgyldte tidsalder og dens afslutning ved begyndelsen af det 20. århundrede for at få inspiration til at vedtage ny antimonopollovgivning for overhovedet at fratage disse store karteller deres prisstyrke, ellers vil inflationen være en fortsat systemisk risiko.

De udtalelser, synspunkter og meninger, der udtrykkes i denne kolonne, er udelukkende forfatterens og repræsenterer ikke nødvendigvis RT’s.

8. jul, 2023 05:42

HjemBusiness Nyheder

Økonomisk uro hjælper største virksomheder med at opnå ‘monsteroverskud’ – undersøgelse

Ekstrem velstand og ekstrem fattigdom er steget samtidigt for første gang i 25 år, ifølge forskning

Cash

Verdens 722 største virksomheder tjener tilsammen mere end 1 billion dollars om året i uventede overskud på baggrund af skyhøje energipriser og stigende renter, ifølge forskning fra udviklingsorganisationer Oxfam og ActionAid.

Deres analyse af Forbes ‘Global 2000-placeringer viste, at virksomhederne tjente $ 1.09 billioner i uventede overskud i 2021 og $ 1.1 billioner i 2022 – et spring på 89% i det samlede overskud sammenlignet med det gennemsnitlige samlede overskud i 2017-2020. Undersøgelsen, der blev offentliggjort torsdag, definerer uventede overskud som dem, der overstiger det gennemsnitlige overskud i 2017-2020 med mere end 10%.

Det fremhævede, at 45 energiselskaber i gennemsnit tjente 237 milliarder dollars om året i uventede overskud i løbet af de sidste to år. Der er nu 96 energimilliardærer med en samlet formue på næsten 432 milliarder dollar, hvilket er 50 milliarder dollar mere end i april 2022, hedder det.

Fødevare- og drikkevarevirksomheder, banker, Big Pharma, store detailhandlere samt luftfarts- og forsvarsvirksomheder har angiveligt også tjent penge på leveomkostningskrisen, der placerede mere end en kvart milliard mennesker i 58 lande i akut fødevareusikkerhed i 2022.

Rapporten bemærkede, at ekstrem velstand og ekstrem fattigdom for første gang i 25 år er steget samtidigt. Enorme virksomhedsoverskud er faldet sammen med forringelsen af løn og vilkår for arbejdere.

LÆS MERE: Oxfam fordømmer G7 for at “lade millioner sulte”

“Folk er trætte af virksomhedernes grådighed. Det er uanstændigt, at virksomheder har indkasseret milliarder af dollars i ekstraordinære uventede overskud, mens folk overalt kæmper for at få råd til nok mad eller basale ting som medicin og opvarmning, “sagde Oxfam International midlertidige administrerende direktør Amitabh Behar.

“Store virksomheder gaslighter os alle – de hæver priserne for at tjene monsterprofitter og plyndrer folk under dække af en polykrise,” tilføjede han.

Virksomhedernes profitmageri spiller en “væsentlig rolle i at øge inflationen, hvilket afspejler frygten for, at virksomheder udnytter leveomkostningskrisen til at øge fortjenstmargenerne,” en tendens kaldet ‘grådighed’ og ‘undskyldning’, understregede rapporten.

For flere historier om økonomi og finans besøg RT’s forretningssektion

Del artiklen her: