BLACK LIVES MATTER – BLOT IKKE I AFRIKA

Slave
Del artiklen her:

Af Petter Mathisen.  

Kvalme – det er, hvad jeg får, når hvide mennesker som de eneste i verden falder over hinanden i deres iver for at komme først til skriftestolen for at tilstå og betale aflad for alverdens synder, herunder ikke mindst handel med og udnyttelse af sorte slaver. Det er derfor befriende at læse Ulla Holms kronik i Berlingske [14.09.21] om den mere end tusind år gamle slavekultur i Afrika.

Men det bør heller ikke overses, at muslimske arabere har ført langt flere sorte slaver til Arabien end europæerne førte til Amerika. Araberne startede jagten på sorte afrikanere, efter at kaliffen Omar (år 634-644) forbød slavegørelse af muslimer, hvilket gjorde det nødvendigt at indfange og overføre slaver fra Afrika for at opretholde den slavebaserede kultur på den arabiske halvø.

Der er befolkningen i dag ikke er særlig sort, hvilket skyldes, at alle mandlige slaver blev radikalt kastrerede. Bemærkelsesværdigt er det også, at der i Mauretanien stadig er ca. ½ mio. sorte slaver, og at den traditionelle handel med sorte slaver er blevet genoptaget i Libyen, efter at oberst Gadaffi blev fjernet. Begge disse lande er eller har pudsigt nok været medlemmer af FN´s menneskerettighedsråd.

Det bemærkes i øvrigt, at hvide europæere var de første, der lovmæssigt forbød og afskaffede slaveri.

(Læserbrevet er blevet afvist af Berlingske). 

Del artiklen her: