BITCOIN-OPFINDELSEN: ET EFFEKTIVT BETALINGSMIDDEL, DER GIVER BORGERNE FRIHED

Bitcoin
Del artiklen her:

Af Steffen Sølling.

[Steffen Sølling er cand.merc. i finansiering og regnskab. Tidligere Microsoft Certified Systems Engineer i Windows NT, Windows 2000 og Microsoft Certified Trainer.
Selvlært inden for Austrian Economics. Initiativtager til https://bitcoinsteffen.com/

Nedenstående er skrevet til en person højt placeret i en stor detailkæde, der her er anonymiseret til ’virksomhed X’.
NewSpeek skønner, at emnet / teksten kan have interesse for en bredere kreds, herunder NewSpeeks følgere]

***

Som du givetvis kunne fornemme af den dokumentarfilm, som jeg delte med dig i 2015, er Bitcoin-opfindelsen ikke kun et mere effektivt betalingsmiddel. Opfindelsen er også et projekt, der giver borgerne mere frihed på bekostning af magtfulde mellemmænd, fx VISA, MasterCard og andre magthavere, herunder centralbankerne og almindelige banker. Deres betydelige magt er knyttet til de herskende pengesystemer.

Bitcoinopfindelsen har ironisk nok også selv været medvirkende til at skabe en ny tredje type modstander af effektive, skalerbare digitale kontanter, fordi kryptovaluta-børser lever af folks kryptovaluta-spekulation i modsætning til af folks kryptovaluta-brug.

Det giver alle disse magthavere et naturligt incitament til at modarbejde Bitcoin Satoshi Vision (BSV), da de jo står til at miste magt, i takt med at effektive, skalerbare, ikke-magthaverkontrollerede digitale kontanter udbredes. Det præger den situation, som vi står i nu. Ingen magthaverstøttede medier fortæller om BSV, med mindre det er for at sprede frygt, usikkerhed og tvivl.

Det er kun små ikke-magthaverstøttede medier, der vil fortælle om BSV, og jeg er vidende om, at yderligere to uafhængige medier i Danmark er på vej med artikler om BSV. Moderne frihedskamp er i stort omfang informationskrig, og det gælder i særdeleshed om emnet penge. Propaganda har virket effektivt i tusinder af år.

Østeuropa inden der gik hul på jerntæppet

Jeg tænker, at informationsbilledet inden for kryptovaluta i øjeblikket på mange måder minder om informationsbilledet i Østeuropa, før der gik hul på jerntæppet.

Propagandaen i Østblokken havde stor magt, og realiteterne omkring hvilken type økonomisk system, der virker bedst, var endnu ikke blevet klar for en stor andel af befolkningen her. Sandheden kunne endnu holdes skjult for langt de fleste.

Tilsvarende kan sandhederne om effektive skalerbare peer-to-peer digitale kontanter også endnu holdes skjult for de mange. BSV slår godt nok jævnligt verdensrekorder i at være den blockchain, der har håndteret flest transaktioner per tidsenhed og er samtidig også den billigste blockchain at bruge. Men det opdager den almindelige borger, der konsumerer nyheder gennem de store massemedier, jo ikke, så længe disse medier ikke vil fortælle den slags historier.

Accept af BSV i en stor detailkæde som ’virksomhed X’ ville blive synligt i gadebilledet, og dermed kan sandheden ikke mere særlig effektivt holdes skjult. Ligesom det ikke kunne holdes skjult, at DDR-borgere flygtede til Vesten i større og større omfang via Ungarn og Østrig i 1989.
Den nyhed blev i første omgang ikke omtalt i DDR’s statsstøttede medier. Budskabet kom i stedet ud via peer-to-peer kommunikation mellem folk og plakater i gadebilledet, der blev produceret og distribueret af frihedselskende personer.

Sådan er realiteterne, når fremskridt også er frihedskamp. De, der har gennemskuet propagandaen, kan vælge at gå forrest og med deres handlinger vise, at de har et bud på, hvad der er godt og sandt.

Og som belønning oven i købet opnå lavere transaktionsomkostninger!

***

Del artiklen her: