ANMELDELSER ER OGSÅ POLITISKE

De forbandede år
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

”De forbandede år” er titlen på en ny dansk film med premiere d. 9. januar 2020. Jeg har anmeldt filmen på Den Korte Avis og var begejstret. Læs her.

Jeg læser aldrig andres anmeldelser, før jeg skriver min egen, så har spændt afventet hvad mine anmelderkolleger kunne have at sige om instruktøren Anders Refns kunstneriske indspark om samarbejdspolitikken under 2. verdenskrig.

Prøv engang at se karakterafgivningen i form af stjerner og hjerter her, der viser, hvor gennemført subjektive – i sidste instans politisk og holdningsmæssigt betingede? – anmeldelser er.

Mit bud på, at fx Per Juul Carlsen, der med både DR-tv og -radio som bekvem platform, kun giver tre stjerner, er, at han ikke har kunnet bære, at Frikorps Danmark-repræsentanten og den nazistiske ubåds-kaptajn fremstilles sympatisk. Der er vederkvægende lidet Matador-besyngelse af kulturradikale frihedskæmpere i ”De forbandede år”.

Og selvfølgelig kommer Den Korte Avis’ 6 stjerner helt forudsigeligt ikke på plakaten. Men nu ved læserne af såvel DKA som NewSpeek, at filmen er et bifbesøg værd.

Del artiklen her: