3 X LARS HEDEGAARD

US-flag
Del artiklen her:

Sådan ødelægger man en stormagt

I USA spørger man, hvem der banede vej for Putins aggression mod Ukraine, og det er let at udpege den skyldige. Det gjorde præsident Biden.

Som en af sine første handlinger efter at være blevet præsident forbød han udbygningen af Keystone rørledningen, der ville have tilført USA energi, og siden har han gjort, hvad han kunne, for at begrænse USA’s energiproduktion. Hvis Biden havde videreført præsident Trumps energipolitik, ville USA ikke bare være selvforsynende, men i stand til at eksportere til de europæiske allierede, således at de ikke skulle være så afhængige af russisk olie og gas. I stedet sørgede han for, at ikke bare Europa, men USA selv blev afhængig af energiimport fra Rusland. 

Det anslås, at Putin har kunnet indkassere 1 milliard dollars om dagen, så han er rigeligt polstret til at modstå økonomiske sanktioner, som han i øvrigt allerede har foruddiskonteret.

Oven i dette fatale skridt besluttede Biden i maj 2021 at ophæve sanktionerne mod Nord Stream 2, der skal muliggøre øget gaseksport fra Rusland til Vesteuropa. Nu vil han genindføre sanktionerne, men skaden er allerede sket. Og Putin har naturligvis for længst konkluderet, at USA er en papirtiger regeret af en nar.

Uanset hvad forklaringen på Biden-administrationens besynderlige handlinger må være, kan Putin dårligt opfatte dem som andet end et grønt lys til at handle præcis, som han vil.

Efter at have ødelagt USA’s stormagtsstilling, taler Biden mandigt om alt, hvad han vil gøre, for at straffe Rusland. Det vil også ramme amerikanske forbrugere, siger han, men de skal være parate til at lide for Ukraine. 

Den eneste grund til lidelsen er Bidens egen vanvidspolitik, som givetvis vil blive belønnet efter fortjeneste ved næste valg.

Skyerne trækker sammen om USA’s demokrater

Det netop afholdte valg til San Franciscos skolebestyrelse bliver ved med at sende gys gennem den amerikanske venstrefløj. Tre ultra-woke medlemmer blev smidt ud med overvældende flertal i USA’s mest venstreekstreme by. Dette kommer i hælene på jordskredsvalget i det normalt demokratiske Virginia, hvor republikaneren Glenn Youngkin vandt guvernørposten på et børne- og forældrevenligt program. Forældrene skulle selv have lov at bestemme, om deres børn skulle bære maske i skolen – ikke ekstremistiske politikere eller lærernes ligeså ekstremistiske fagforening.

Nu er også venstrefløjens hidtil så stabile støtter i medierne blevet nervøse. Demokraterne er måske gået for langt med deres leflen for det yderste, revolutionære venstre. Måske har de ikke det styr på almindelige amerikanere, som de havde regnet med.

New Yorks tidligere, demokratiske borgmester, Michael Bloomberg, ser sort på de demokratiske chancer ved det kommende midtvejsvalg. Skolevalget i San Francisco er som et jordskælv, der måler 7 eller 8 på Richter-skalaen, siger han.

En politisk rådgiver fra S.F. udtaler: “Når selv venstreorienterede i San Francisco har fået nok af wokeisme, ved man, at der er ballade i paradis. Enten finder demokraterne en måde at få deres woke-problemer under kontrol, eller vælgerne vil gøre det for dem.”

Det må man tvivle på, at demokraterne får gjort, for det er ingen smal sag at skulle udskifte sin ideologi.

Som en kommentator for nyligt bemærkede: Det er kun Donald Trump, der kan forhindre republikanerne i at vinde. Så man må håbe, at han opfører sig ordentligt.

Mens vi redder klimaet ligger Rusland og Kina på lur

Lad os antage, at klima-alarmisterne har ret, og at verden går mod varmere tider som følge af menneskelig udledning af CO2. Og lad os antage, at den amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) har ret i sin netop offentliggjorte rapport, der hævder, at vi står over for en kraftig stigning af verdenshavenes vandstand.

Hvis det var sandt, ville det give mening at sætte ind på at eliminere fossile brændstoffer. 

Det umiddelbare problem er, at denne “klimabevidsthed” kun synes at fænge i Vesten. Rusland har ingen planer om at standse olie- og gasudvindingen, som landet lever af, og Kina har netop købt enorme mængder af kul fra Putin. Meningen er formentlig, at det skal brændes af. Derimod udfolder Biden-administrationen store bestræbelser på at spænde ben for den amerikanske energiproduktion.

Denne uselviske indsats har givet Putin stærke kort på hånden – så stærke, at han ikke er bange for vestlige sanktioner. Og han har gode venner i Kina og Iran, der gør hvad de kan for at bringe Vesten til fald. Mens vi svækker os selv, står diktaturstaterne klar til at omdanne vore lande til kinesiske eller muhamedanske “shitholes”.

Så spørgsmålet er: Hvad skal vi med klimatiltag, hvis vore børn og børnebørn skal leve i et totalitært helvede?

Naturligvis under forudsætning af, at klima-alarmisterne har ret i, at klimaet er menneskeskabt.

Og hvis det var sådan, hvordan kan det så være, at nogle af de største klimafortalere, Barack Obama, Bill Gates og John Kerry, har anskaffet sig multimillion-dollar-dyre paladser med direkte havudsigt?

Del artiklen her: