VORT MODERSMÅL ER DEJLIGT, MEN…

Dannebrog
Del artiklen her:

Af Bitten-Kirsti Nielsen.

“Vort modersmål er dejligt …” synger vi.

Ja bestemt. For mig er det tæt forbundet med særlige øjeblikke i livet – glade som triste – og er en åben kanal til tanker og følelser.
Det danske sprog er et fuldt ud bærende sprog, men kun vi selv behersker det til fulde.

Dybt godnat og langt ude i skoven
Det burde ikke være et problem i et frit land, men det er det. Efter min mening får vi ikke den nødvendige information fra den danske statsstøttede presse, som jeg finder ufri, misvisende og stærkt manipulerende. Dens “information” har for mig at se meget lidt at gøre med information, men er en beskrivelse af begivenhederne ude i verden, som ofte er dybt godnat og langt ude i skoven.

Danskerne må altså klare sig med andre sprog, hvis de vil kunne slutte deres egne meninger. Men for de fleste danskere rækker (f.eks.) deres engelsk ikke meget ud over, hvad diverse amerikanske tv-serier byder på, og det åbner ikke til forståelsen af tekster med politisk indhold.

Det er hårdt sagt, men forstå mig ret. For selvfølgelig har fremmedsprog ikke den store interesse hos alle, hvilket burde være ok, da det er pressens opgave at træde til med fyldig og ærlig information.

Tilbage står vi så med den alternative nyhedsformidling på nettet, hvor nogle få ildsjæle bruger tid og energi på at gennempløje netaviser på andre sprog for at høste og viderebringe andre synspunkter (nu oversat til dansk), andre fremstillinger af begivenheder og andre bud på, hvordan verden hænger sammen, end DR’s.

Forslår som en skrædder i helvede
Men det forslår jo som en skrædder i helvede, at nogle få danske netaviser har fornuftige tilbud, når disse kan tælles på én hånd – ja måske kun på to fingre.

Det er en farlig situation for Danmark, som er et let offer i det internationale spil, hvor kriminelle kræfter arbejder gennem store internationale organisationer som f.eks. WHO, World Economic Forum og det korrupte EU.

Til eksempel blev vi danskere bildt ind, at vi hellere måtte stemme ja til at opgive vores forsvarsforbehold, da russerne truede Europa.

Ak hellige enfold! Vi ville blive udraderet.

Så se jer omkring! Scholz og Macron kunne få stoppet krigen i Ukraine i morgen, hvis de ville. Dette her er geopolitik! En krig mellem stormagter!

Nu kan de unge mennesker så se frem til at blive sendt til Taïwan, hvor de kan risikere at få en på frakken af kineserne.

Det var nok ikke det, de havde forestillet sig. Så måske er det på tide, at de spørger sig selv og hinanden om, hvis krig det egentlig er, der føres?

Del artiklen her: