VIL SAUDI-ARABIEN TILSLUTTE SIG BRICS?

map-saudi
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den franske kilde står efter teksten]. 

af Hannibal Genséric

Saudi-Arabien forhandler i øjeblikket om at blive medlem af BRICS koalitionen, som vil betyde en global økonomisk og energimæssig splittelse og en mulig katastrofe for US dollaren som reservevaluta.

 Kinas invitation til Saudi-Arabien om at tilslutte sig BRICS bekræfter, at Kongeriget spiller en stor rolle i opbygningen af den nye verden, og at det er blevet en vigtig aktør i den globale handel og økonomi. Mohammed al-Hamed, formand for gruppen Saudi Elite i Riyad, har erklæret til Newsweek, at “Saudi-Arabiens vision for 2030 skrider sikkert og roligt fremad på alle områder”.

“Hvis Saudi-Arabien tilslutter sig, vil det skabe balance i det globale økonomiske system, især da Saudi-Arabien er en af verdens største olieeksportører og er en del af G20”, siger Hamed. “Hvis dette sker, vil det støtte enhver økonomisk bevægelse og udvikling i den globale handel og økonomi og vil skabe betydelige fremskridt både socialt og økonomisk, så Saudi-Arabien bør samarbejde med hele verden”. 

“Ikke så få lande banker på døren”, forklarer Li Kesxin, adm. direktør for afdelingen for internationale økonomiske anliggender under Kinas udenrigsministerium. Lande som Indonesien, Argentina, Egypten og Saudi-Arabien deler ønsket om at tilslutte sig BRICS. Og de er meget aktive. Der er ikke fastsat nogen dato, for det hviler på en konsensus hos medlemmerne, men vi bør være så åbne og inklusive som muligt”. 

BRICS landene, som med 42% af verdens befolkninger udgør en fjerdedel af verdens BNP, tillader således Rusland at kunne sige, at det langt fra står alene. Kina havde tilføjet et “S” til gruppen BRIC med “Sydafrika” og inviteret Pretoria til at deltage lige før jul i 2010. Tolv år senere overvejer Kina igen at udvide alliancen, men i en ånd som modsætter sig “kold krigsmentalitet”, og som Beijing afviser og hentyder til USA og dets allierede.

Andre lande vil blive inviteret til det nye forum.

BRICS er ikke en blok, og samarbejdet skal ske som et partnerskab ifølge Siyabonga Cwele, Sydafrikas ambassadør i Kina: “Vore fælles interesser er udvikling. Hvordan mobiliserer man ressourcer til undervisning, investeringer, jobskabelse? Hvordan mindske uligheden? Vi er forskellige, og det agter vi at vedblive med at være, men vi deler de samme interesser. Og alt, hvad der kan bidrage til en udvikling af Afrika, skal være velkommen”.

Han henviste her til statscheferne fra Indien, Argentina, Senegal, Indonesien og Sydafrika, der også havde været med til G7 topmødet i Bayern. “I mellemtiden skal BRICS forblive en inkluderende gruppe”, sagde en diplomat fra en af medlemslandene. Sydafrika, som skal organisere det næste forum for nye medlemmer om et år, ser frem til at invitere andre afrikanske lande inden for rammerne af BRICS. Også Iran, som har verdens næststørste gasreserver, har netop bedt at at kunne deltage i BRICS, som Beijing og Moskva præsenterer som et alternativ til G7.

—————-

kilde : La Cause du Peuple

https://jamesfetzer.org/2022/07/massive-implications-saudi-arabia-in-discussion-to-join-brics-coalition-the-outcome-would-be-global-energy-and-economic-cleaving/

Del artiklen her: