USA REKRUTTERER TERRORISTER FRA ISLAMISK STAT TIL AT KÆMPE I UKRAINE, SIGER RUSSISK EFTERRETNINGSTJENESTE

Reseauinternational
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den franske kilde står efter teksten, og NewSpeek har indsat mellemrubrikker for at lette læsningen på skærmen]. 

Ruslands Foreign Intelligence Service (SVA) bekræfter, at Washington er “parat til at bruge alle midler”, herunder at hyre Islamisk Stats krigere som lejesoldater.

USA har “aktivt rekrutteret” terrorister for at kæmpe i Ukraine, bekræftede SVR tirsdag og sagde, at dette viste Washingtons vilje til at “bruge alle midler for at nå sine geopolitiske mål”. 

SVR afslørede i et kommuniké, at ifølge de oplysninger, de havde modtaget, hverver USA aktivt selv medlemmer af internationale terrororganisationer, især fra Islamisk Stat (som er forbudt i Rusland) som lejesoldater for at deltage i fjendtlighederne i Ukraine”.

Amerikansk militær base i Syrien er blevet en slags terrorist”hub”
Den russiske efterretningstjeneste peger på den amerikanske militære base i Syrien, al-Tanf, som ligger i nærheden af grænserne ind til Jordan og Irak. Ifølge deres kilder er denne base og dens omgivelser blevet til en slags terrorist “hub”, hvor op til 500 medlemmer af Daech og andre djihadister vil kunne “genbruges” samtidig. SVR har bekræftet, at 60 krigere fra Islamisk Stat, som var blevet løsladt i sidste måned fra syrisk-kurdisk kontrollerede fængsler er overført til al-Tanf ” for yderligere at blive overført til ukrainsk territorium”. 

SVR præciserede, at aktivister under et træningskursus i al-Tafn bliver instrueret i brug af panserværns-missilsystemer, rekognoscerings- og angrebsdroner og avanceret kommunikations- og overvågningsudstyr.

’USA er parat til at bruge alle midler for at nå deres geopolitiske mål’
SVR mener, at disse data bekræfter, at “USA er parat til at bruge alle midler for at nå deres geopolitiske mål uden at udelukke sponsorering af internationale terrorgrupper”

Efterretningstjenesten konkluderede ved at sige, at USA’s administration intet hensyn tager til konsekvenserne af sådanne handlinger, “selv når det drejer sig om truslen mod de allierede europæeres sikkerhed og endda mod amerikanerne selv”. 

Men Washington har oplyst, at “der ikke vil være amerikanere i Ukraine”.

I mellemtiden har tilstedeværelsen af amerikanske tropper på syrisk territorium på basen al-Tanf, som SVR omtaler, længe været anset for ulovlig af Moskva og Damaskus. Den tidligere amerikanske administration havde lovet, at de amerikanske styrker ville forlade det nordøstlige Syrien, men først når sejren over Islamisk Stats krigere og beskyttelse af kurderne var sikret.

Den daværende nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, har gjort det klart, at en anden opgave for de amerikanske styrker i al-Tanf var at modsætte sig iransk indflydelse i regionen.

I oktober 2021 blev det ifølge de israelske forsvarskilder gjort bekendt, at ca. 350 militærpersoner og civile endnu brugte al-Tanf, heriblandt visse britiske og franske styrker, som blev beskrevet som “efterretningseksperter”.

source: Russia Today

Kilde: 

https://reseauinternational.net/les-etats-unis-recrutent-des-terroristes-de-letat-islamique-pour-combattre-en-ukraine-selon-des-renseignements-russes/

Del artiklen her: