UHYGGELIGT? DEN TYSKE STAT HAR UDVIKLET MEDICIN, DER GØR FOLK ÅBNE FOR INDVANDRING

Del artiklen her:

Tyskland arbejder på at finde måder, hvorpå den kan manipulere vælgerne til at blive mere åbne overfor regeringens indvandringspolitik.

Tyske universiteter arbejder på at udvikle metoder, der kan gøre folk mere positivt stemte overfor indvandring. Et nyt gennembrud viser, at en kombination af medicinering og psykologisk pres kan få selv hårde kritikere af kansler Angela Merkels udlændingepolitik til at ændre holdning.

Ved at give forsøgspersonerne det særlige hormon oxytosin valgte de at give færre penge til lokale i nød og flere penge til flygtninge. Den medicinske behandling af folks politiske holdning til indvandring betyder altså ikke kun større åbenhed overfor flygtninge, men også at denne åbenhed sker på bekostning af empati med folk fra ens egen kultur.

Læs også: UNDERKLASSE MED LAV IQ KOSTER KASSEN

Når det gælder forsøgspersoner, som i forvejen havde en negativ holdning til flygtninge, var medicinering ikke nok. Men da forskerne udsatte denne gruppe af forsøgspersoner for gruppepres, skete der en klar ændring deres politiske holdning. En kombination af medicinering og det psykologiske pres betød således, at personer, som før var indvandringskritiske, pludselig valgte at donere op til 74 procent flere penge til flygtninge – igen på bekostning af fattige tyskere.

Gruppepres, hvad enten det kommer fra venner og familie, eller ensidig statskontrolleret presse, har altså også en stor betydning for folks politiske holdning.

Læs også: DANMARKS RADIO ER EN SKÆNDSEL

Del artiklen her: