TYSKLAND ERKLÆRER KRIG MOD EUROPA OG NÆGTER AT AFVISE RUSSISKE STATSBORGERE ADGANG TIL LANDET

ScholzMacron
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået tilsendt følgende oversættelse. Kilden står til sidst]

 

Af Cheikh Dieng. 

På sin rejse til Oslo afviste den tyske kansler Olaf Scholz kategorisk at stille sig på de europæiske kollegers side om, at der ikke gives flere visa til russiske statsborgere efter invasionen i Ukraine. 

EU står på grænsen til en ny politisk krise uden fortilfælde. Mindre end et år efter den voldsomme krise om russisk gas, som splittede unionen dybt, er det fremover spørgsmålet om visum til russiske statsborgere, der er ved at fremprovokere en reel intern krig. 

Zelensky og Scholz
Faktisk begyndte det hele for nogle dage siden, da den ukrainske præsident Zelensky havde bedt om, at de europæiske lande skulle forbyde adgang til deres lande for alle russere. Dette ønske synes at blive imødegået, da EU-medlemslandene nu ikke mere vil give visa til russere. 

Men den fremgangsmåde risikerer nu at ryge i vasken, da Tyskland, som er Europas stærkeste økonomi, sætter sig fast imod ideen. Dette er i hvert fald en oplysning, som bl.a. hidrører fra Euronews-mediet.

Ifølge oplysninger fra nævnte pressekilde har den tyske kansler Olaf Scholz tilkendegivet sin uenighed under sin rejse til Oslo. Over for pressen var hans udtalelser helt klare. “Det er ikke det russiske folks krig, det er Putins krig, og det skal vi være helt klare over”, sagde han.

Den tyske kansler understregede også, at flere russiske statsborgere flygter fra Rusland, da de ikke er enige med regimets politik. Nu er spørgsmålet så kommet på bordet, og det kan udløse en ny politisk krise i EU, hvor nogle mener, at det er en god beslutning at forbyde russerne adgang til Europa.

Det er i hvert fald hvad den estiske premierminister mener, som i en tweet den 9. august ikke tøvede længe. “Stop med at bevilge visa til russere. At besøge Europa er et privilegium, ikke en menneskeret. Luftrummet skal være lukket. Det betyder, at mens Schengen landene fortsætter med at give visa, bærer naboerne til Rusland byrden. Det er tid at sætte en stopper for turister fra Rusland straks”, sagde hun.

Og Estland er ikke det eneste europæiske land, som afviser at udstede visa til russere. For Andriy Yermak, som arbejder tæt på den polske præsident, har den 14. august på twitter tilkendegivet, at hans land vil forbyde adgang for russere til estisk territorium.

Kilde: 

https://lecourrier-du-soir.com/coup-de-theatre-lallemagne-declare-la-guerre-a-leurope-et-refuse-dinterdire-les-russes-dentrer-dans-son-pays/

Del artiklen her: