TRUMP ER FRIKENDT, NU SKAL FBI I DEN VARME STOL

(Foto: Barak Obama og Hillary og Bill Clinton er begge i søgelyset i nye undersøgelser om bestikkelse og salg af uran til atomvåben til Rusland)
Del artiklen her:

USAs rigsadvokat vil efterforske FBI grundet mistanke om ulovlige angreb fra efterretningstjenesten imod Donald Trump.

Etablerede medier verden over har i over et år spredt løgne, udokumenterede rygter og ondsindede konspirationer om samarbejde med Putins Rusland imod den politiske ukorrekte præsident Trump.

Men nu har USAs statsanklager Rob Rosenstein efter grundig efterforskning erklæret, at ingen amerikanere – altså heller ikke Donald Trump – har været involveret i russiske forsøg på at påvirke det amerikanske demokrati op til valget i 2016.

Anklagerne om russisk indblanding blev startet af en falsk efterretningsrapport financieret af bl.a. afgående præsident Barack Obama og Hillary Clinton. Gennem en mellemmand fik Demokraterne indgivet den falske rapport til FBI som “bevis” for Trumps samarbejde med Putins Rusland. FBI, der på daværende tidspunkt selvfølgelig fungerede under Obamas regering, videregav rapporten til en såkaldt FISA-domstol med henblik på at søge lov til at aflytte Trumps team under valgkampen.

Et af de presserende spørgsmål er, om FBI stik imod loven samarbejdede med Demokraterne ved at videregive oplysninger fra aflytningerne til Demokraterne og Trump-fjendtlige medier. FBI skal selvfølgelig, ligesom alle andre statslige myndigheder, agere politisk neutralt.

Et andet spørgsmål er, om FBI fortalte FISA-domstolen, at den falske rapport – som altså blev brugt til at indhente godkendelsen til aflytningen af Team Trump – var købt og betalt af Demokraterne. Indtil videre ser det ud til, at FBI kun oplyste FISA-domstolen, at rapporten var udfærdiget af “en amerikaner med politiske interesser”. Dette vil i så fald ifølge rigsadvokat Jeff Sessions være at tilbageholde lovpligtige informationer, hvorved FBI altså har brudt loven for at gennemtvinge en måske ulovlig aflytning, der endte med at skaffe Demokraterne og Trump-fjendtlige medier skadelige oplysninger om Republikanerne.

Sagen er ikke overraskende blevet sammenlignet med Watergate, hvor den daværende republikanske præsident Richard Nixon var indblandet i spionage mod Demokraterne. Denne gang kan det se ud til, at det er Demokraterne – herunder måske endda også Barack Obama – som har været indblandet i spionage imod Republikanerne. Og endda med hjælp fra en korrupt efterretningstjeneste.

Trump gik til valg på blandt andet sloganet “dræn sumpen” (drain the swamp), som en hentydning til hans ønske om at rydde op i korruptionen i Washington. Det er en lang og sej kamp, fordi en del af de myndigheder, der normalt bistår i kampen mod korruption – efterretningstjenesterne – selv ser ud til at være indblandet.

Under alle omstændigheder skal den frie verden glæde sig, når korrupte politikere og myndigheder bliver afsløret. Det er sundt for demokratiet.

Det vil i øvrigt formentligt ikke være sidste gang, at Obama-regeringen kommer i myndighedernes søgelys. Dens salg af 20 procent af USAs uran – et strategisk vigtigt grundstof, der kan bruges til atomvåben og energiproduktion – til Rusland og en stribe andre sager, efterforskes også.

Video: Rigsadvokat Jeff Sessions om sagen:

Del artiklen her: