TAIWAN: VIL WASHINGTON TRÆKKE EUROPA IND I SIT KORSTOG MOD BEIJING?

Chine
Del artiklen her:

Af Jacques Guillemain – oversat af Bitten-Kirsti Nielsen.

[Jaque Guillemain, nu pensioneret fransk oberstløjtnant, giver her sin analyse af de aktuelle konflikter, herunder USA’s rolle og USA’s indflydelse på Europas skæbne. Artiklen viderebringes som information til læserens eget skøn og stillingtagen]

***

Washington har i flere år forberedt åbningen af et Nato-kontor i Tokyo, hvilket er en dødsspiral for Europa, der uden videre vil blive inddraget i en krigsturbulens mellem USA og Kina.

Efter at være blevet inddraget i en krig mod Rusland for at redde Ukraine – et mafiøst og korrupt land, som hverken er medlem af Nato eller EU – skal Nato gøres til en krigsførende enhed på globalt plan, hvormed europæerne kan blive tvunget til at indgå militært i USA’s konflikt med Beijing.

Nato, som oprindeligt var en forsvarsenhed, er blevet en aggressiv alliance. Nu ønsker Washington at indsætte alliancen i Asien.

De Gaulles beslutning om at forlade Natos integrerede kommando var fuldt berettiget, men dumt af Nicolas Sarkozy at genintegrere Frankrig i Nato for at promovere sig selv over for Det Hvide Hus.

Emmanuel Macron synes at være imod en åbning af et Nato-kontor i Tokyo, da det vil være en provokation, som kun kan skabe spændinger mellem Vesten og Kina. Det har han ret i, men har han skuldre, som er brede nok til at stå op imod Washington, han, som så ynkeligt dukkede sig, da Biden og Johnson torpederede den australske ubådskontrakt?

Efter at Frankrig fik stukket en kniv i ryggen på 52 mia. euro, burde det være nok til at smække døren i for Nato endnu en gang for at vise angelsakserne, at Paris ikke er Washingtons underordnede. Men Macron har ikke de Gaulles mod.

Men Frankrig er i virkeligheden Washingtons medhjælper, og Frankrig har ødelagt det gode venskab mellem sig selv og Rusland for at tjene USA’s interesser (…). Dette skaber ikke venner.

Åbningen af et forbindelsescenter i Japan kræver enstemmigt samtykke fra Nato-rådet.

Japan har styrket sit samarbejde med Nato i årevis, og Tokyo åbnede endda en afdeling af alliancen i Bruxelles i 2018. Premierminister Fumio Kishido deltog også i Nato topmødet i 2022. Det er tydeligt, at Tokyo er så bange for Kina, at det helt har glemt, hvad der skete mod Hiroshima og Nagasaki (…)

I tilfældet af krig mod Kina vil det ikke længere være det ukrainske folk, der skal tjene som kanonføde, men de europæiske folk, som vil blive revet i stykker af kinesiske hypersoniske granater og missiler.

***

Links:

https://www.dr.dk/nyheder/udland/dolket-i-ryggen-frankrig-er-stiktosset-over-ubaadsaftale-mellem-usa-og-australien

https://news-24.fr/macron-soppose-aux-plans-de-lotan-en-asie-ft-rt-world-news/?__cf_chl_tk=Xf335VT5k2rNEGcSwhZGDLKQPeNcymLDAdlnwqoDCFY-1686514540-0-gaNycGzNC3s

—————-

Kilde: https://ripostelaique.com/taiwan-washington-veut-entrainer-leurope-dans-sa-croisade-contre-pekin.html

Del artiklen her: