SVERIGE: VREDE OG DEMONSTRATIONER OVER HELE LANDET MOD NATO

NejTilNato
Del artiklen her:

Af Par Press TV.

[NewSpeek har indsat et par mellemrubrikker]

Tusinder af mennesker deltog i demonstrationer over hele Sverige [d. 24. April]for at give udtryk for deres vrede mod NATO, som i øjeblikket afholder en stor øvelse i landet, for at sige nej til Sveriges tilslutning til denne “krigsalliance”.

Mens de holdt deres skilte og banderoler oppe med ordene “Nej til NATO”, og “NATO’s krigsførelse vil dræbe vores børn for en dollar”, opfordrede demonstranterne i 17 byer de ansvarlige til at holde sig til Sveriges traditionelle udenrigspolitik, som byder landet at holde sig væk fra militæralliancer og i stedet bevare neutraliteten.

“NATO er intet andet end USA’s krigsmaskine” erklærede Nellie Puig lørdag ved en demonstration i Xinhua i centrum af Stockholm.

Nato er ikke en forsvarsalliance
“Det er ikke en forsvarsalliance, som det hævdes. Det er en organisation, som udfører opgaver for amerikanerne”, tilføjede hun.

I Göteborg var omkring 2500 personer samlet lørdag den 22. april i centrum af byen, hvor de marcherede mod Götaplatsen, som påvirkede flere offentlige transportlinjer på tværs af byen.

Demonstranterne protesterede også imod den igangværende militærøvelse Aurora 23, en begivenhed hvor 26000 deltagere – hovedsageligt USA NATO-soldater – er samlet for at træne med den svenske hær.

Øvelsen betragtes som en af de største militærøvelser i Sverige i årevis og vil forløbe over flere uger dvs. til 11. maj 2023 for at styrke evnen til at imødegå ethvert militært angreb på Sverige.

Myndighederne har forsøgt at informere borgerne om de gener, som øvelsen medfører, og som måtte forstyrre trafikken. Militæret vil således være mere til stede i gaderne end sædvanligt samtidig med, at de vil træne på privat grund.

“Aurora 23 og andre lignende øvelser beviser, at Sverige er mere og mere integreret i NATO, til hvem de sælger våben”, forklarer Puig.

Endnu en demonstrant, Krister Holm, har forklaret følgende til Xinhua: “Det ville være bedre for udviklingen af samfundet, for demokratiet og den svenske kultur, hvis vi var neutrale. NATO er en krigsalliance, som vil kunne trække Sverige ind i en konflikt, som vi ikke ønsker at deltage i”.

“Medlemskabet af NATO er samtidig meget dyrt for de svenske skatteydere, da forsvarsbudgettet vil blive fordoblet, hvorimod finansieringen af uddannelses- og sundhedssektorerne vil blive reduceret”, tilføjede han.

Demonstranter frygter, at Sverige bliver medlem af NATO
Holm og Puig frygter begge, at Sverige bliver accepteret som medlemmer af NATO, hvor atomvåben vil kunne lagres i landet.

“Sverige har traditionelt arbejdet for atomnedrustning”, sagde en demonstrant og tilføjede, at” i det øjeblik Sverige bliver medlem af NATO, må politikerne genoverveje deres stilling”.

Den 22. marts stemte det svenske folketing, Riksdagen, for Sveriges tilslutning til NATO. Ansøgning om NATO-medlemskab, som Sverige sammen med nabolandet Finland indsendte efter starten af krigen mellem Ukraine og Rusland, blev godkendt med 28 af de 30 medlemmer af alliancen.

Den 31. marts blev Finlands kandidatur ratificeret af alle medlemmerne af militærblokken, mens Sverige endnu ikke har modtaget godkendelse fra Ungarn og Tyrkiet, som har forklaret, at de vil undersøge anmodningen fra Stockholm særskilt.

Vesten håber, at Sverige snart bliver medlem af denne organisation, og USA har tvunget Ungarn til at godkende Sverige inden juli.

***

Kilde: https://reseauinternational.net/suede-colere-et-manifestations-a-travers-tout-le-pays-contre-lotan/

Del artiklen her: