SVERIGE: MILLIONSTØTTE TIL KAMELPROJEKT FOR SVENSKE SOMALIERE

Del artiklen her:

Af Jeppe Juhl

 

Den er god nok. Nedenstående er ikke fake news.

Västra Götalandsregionen, hvor Gøteborg Kommune hører til, har i to omgange bevilget ialt en million svenske kroner til et projekt, der skal hjælpe til med at få derboende arbejdsløse somaliere i arbejde. Den svenske arbejdsformidling har også været med til at bekoste eventyret.

Projektet går i al sin smukke enkelthed ud på at oprette et kamelcenter i Gøteborg-forstaden Angered. Motivationen for de to bevillinger er, at somaliere i Sverige nærmest allesammen står uden for arbejdsmarkedet, og et kamelcenter vil afhjælpe denne triste situation, da mange af dem oprindeligt var kamelhyrder.

Planen er, at kamel-centret vil give job op til 20 permanente jobs. Samtidig mener regionens politikere, at centeret kan blive noget af et tilløbsstykke, da mange mennesker kunne tænkes at dukke op for at “klappe kamelerne”………

Der har været nogle tekniske uregelmæssigheder i forbindelse med brugen af de bevilgede penge, blandt andet har initiativtageren, Géza Nagy, markedsført ideen med den lidt aparte påstand om, at kamelmælk afhjælper mod autisme, tuberkulose, diabetes och leversygdomme.

De påstande tager de bevilgende myndigheder, deriblandt den svenske arbejdsformidling, dog afstand fra.

Neden for kan man lytte til en stærkt surrealistIsk samtale mellem en forundret svensk skatteborger og en embedskvinde fra Västra Götalandsregionen. (Gå ind under indstillinger i YouTube og slå undertekster til.)

Only in Sweden …!

 

 

Del artiklen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.