SVERIGE: MILLIONSTØTTE TIL KAMELPROJEKT FOR SVENSKE SOMALIERE

Del artiklen her:

Af Jeppe Juhl

 

Den er god nok. Nedenstående er ikke fake news.

Västra Götalandsregionen, hvor Gøteborg Kommune hører til, har i to omgange bevilget ialt en million svenske kroner til et projekt, der skal hjælpe til med at få derboende arbejdsløse somaliere i arbejde. Den svenske arbejdsformidling har også været med til at bekoste eventyret.

Projektet går i al sin smukke enkelthed ud på at oprette et kamelcenter i Gøteborg-forstaden Angered. Motivationen for de to bevillinger er, at somaliere i Sverige nærmest allesammen står uden for arbejdsmarkedet, og et kamelcenter vil afhjælpe denne triste situation, da mange af dem oprindeligt var kamelhyrder.

Planen er, at kamel-centret vil give job op til 20 permanente jobs. Samtidig mener regionens politikere, at centeret kan blive noget af et tilløbsstykke, da mange mennesker kunne tænkes at dukke op for at “klappe kamelerne”………

Der har været nogle tekniske uregelmæssigheder i forbindelse med brugen af de bevilgede penge, blandt andet har initiativtageren, Géza Nagy, markedsført ideen med den lidt aparte påstand om, at kamelmælk afhjælper mod autisme, tuberkulose, diabetes och leversygdomme.

De påstande tager de bevilgende myndigheder, deriblandt den svenske arbejdsformidling, dog afstand fra.

Neden for kan man lytte til en stærkt surrealistIsk samtale mellem en forundret svensk skatteborger og en embedskvinde fra Västra Götalandsregionen. (Gå ind under indstillinger i YouTube og slå undertekster til.)

Only in Sweden …!

 

 

Del artiklen her:

8 Comments

 1. Gad vide, hvornår vi ser kameldrivere i de danske gader?!. Kamelprojektet mod sygdomme ?!. Tja, tro kan jo som sagt flytte bjerge. Så tror vi også lige på julemanden, men så heller ikke mere.

 2. Hvis man importerer kameler fra Mellemøsten, hvad så med forskellige sygdomme som disse evt. kan medføre? skal de så i karantæne ligesom andre importerede dyr, eller kan de, for at glæde somalierne, gå glat i gennem med de risici, som er forbundet med dette?!.

 3. Brug for kamel-drivere?

  Ifølge Berlingske Tidende 8/10 1997 mener Birte Weiss, at Danmark har brug for både kemiingeniører og kameldrivere. Behovet for kameldrivere kan ikke bekræftes hos arbejdsformidlingen. Den Danske Forenings Internet-redaktion har spurgt en række arbejdsformidlingskontorer, om de kan tilbyde ledige kameldriver-stillinger. De har alle svaret benægtende.
  Kilde:
  Internet:
  http://www.dendanskeforening.dk

 4. Jamen, jamen ifølge Saudi arabiske “videnskabsmænd” der nøje har studeret koranen en menneskealder, skulle kamelpis være i stand til at kurere alskens dårligdom, selv AIDS. Det står i koranen!
  Dog ikke hos “vantro”
  En daglig dosis koran og kamelpis, og du er i salveten.
  Det skulle være ganske vist, og et dromedarcenter er leveringsdygtigt lige ved døren.
  En smule skepsis er vel ikke uberettiget, ihukommende arabiske “videnskabsmænd”

 5. Et kamelprojekt ??

  Lyder for vanvittigt. Meget må vi høre, meen !!

  Har de ikke Zoo i Sverige – så få da nogle kameler derind !

 6. hahaha….ved ikke om jeg skal grine eller græde !! Lige da jeg så overskriften tænkte jeg et projekt som skal foregår i SOMALIA, i min vildeste fantasi kunne jeg ikke forestille mig at kameler skulle komme til Sverige…….hvor er det dog latterligt og totalt til grin !! Køb kameler i Somalia og send hele bundet tilbage hvor de hører til !!

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.