SIGURD BARRETT OPFØRER SIG SOM UVIDENDE VANDAL

Kunst
Del artiklen her:

Af Nina Froberg.

Der er gået mode i at ødelægge kunstværker. Halfdan Rasmussens tekster ændres, Pippi Langstrømpes fortælling omskrives og senest har Sigurd Barrett set sig ond på sangen “Det haver så nyeligen regnet” af Johan Ottosen.

Uden blusel ændrer han forfatterens tekst. Nutidens hærværksmænd er alle disse, der mener at have patent på sandheden.

De giver grimme associationer til ISIS.  Husker I, hvordan ISIS hærgede kunstværkerne i Mellemøsten, da ISIS var værst? I oldtidsbyen Palmyra ødelagde de uvurderlige kunstværker, fordi de ikke var i overensstemmelse med deres fanatiske tro.

Når Sigurd Barrett ændrer i teksten på Johan Ottosens lejlighedssang fra 1890, opfører han sig lige så primitivt som de uvidende vandaler, der intet vidste om kunst og som gjorde ubodelig skade på kunsten i Mellemøsten.

Ville Sigurd Barrett have malet noget over på et Eckersberg maleri, fordi det var diskriminerende efter hans opfattelse? Næppe! Hvorfor tror han, at det er uden betydning, at han gør det med digtekunst?

Både vores sangskat og billedskat er kunst, og når kunstneren er færdig, rører ingen mere ved værket.

Jeg forstår til fulde den harme, som en sønderjysk skribent giver udtryk for i et læserbrev. Sigurd Barrett er en overfladisk underholder og forfatter for børn. Han tramper som en elefant rundt i et glashus med sit forslag om at omskrive sangen ”Det haver så nyeligen regnet”. Og han gør det samtidig nok på det dårligst tænkelige tidspunkt, nemlig på 100-års dagen for Genforeningen.

Del artiklen her: