SIDSTE NYT FRA DEN AMERIKANSKE BORGERKRIG: TRUMP SAGSØGER UDBRYDERSTATERNE

Del artiklen her:

Kommentar af Ivan Dybdal

Præsident Donald Trump – ligesom her David Horowitz Freedom Center – angriber nu oprørernes bevægelse, der har fredet illegale indvandrere i hundredvis af byer og på mange universitets områder.

Angiveligt er der en borgerkrig i gang i USA, hvor hele stater og byer samt universiteter, har meldt sig ud af unionen og nægter at følge unionens love mht til de føderale myndigheders kamp mod illegale indvandrere herunder potentielle terrorister. Homeland Security forhindres i at bekæmpe terrorisme på amerikansk jord.

Homeland Security er en amerikansk samlebetegnelse for den nationale indsats for at landet er sikkert og trygt og modstandsdygtigt mod terrorisme og andre farer, så amerikanske interesser, tankegange og livsformer beskyttes med en national indsats, der forhindrer terrorangreb i USA, mindsker USA’s sårbarhed for terrorisme og minimerer skaderne fra de terrorangreb, der alligevel måtte ske. (Se evt Congressional Research Service: Defining Homeland Security: Analysis and Congressional Considerations. Shawn Reese Analyst in Emergency Management and Homeland Security Policy January 8, 2013).

Men hele 500 byer, der styres af Demokraterne, har de facto meldt sig ud af Amerikas Forenede Stater og nægter Homeland Security adgang til og mulighed for at opretholde de føderale love. Det samme som sydstaterne gjorde i sin tid inden den amerikanske borgerkrig, da de meldte sig ud af unionen, hvilket fik nordstaterne – ledet af den første republikanske præsident, Abraham Lincoln – til at angribe dem for at bringe dem tilbage i unionen. Det som præsident Donald Trump nu også vil gøre.

David Horowitz fra Freedom Center skriver om den nye kamp mod oprørerne (min oversættelse, Ivan Dybdal):

”Der er nu 500 Sanctuary Cities i USA, næsten alle ledet af demokraterne, der har vedtaget ikke at samarbejde med Department of Homeland Security i dets bestræbelser på at sikre landets ydre grænser, identificere terrorister, og deportere kriminelle udlændinge.

Californien har taget føringen og er ved at blive den første Sanctuary State. Desuden har alle offentlige institutioner for videregående uddannelser i Californien erklæret, at de er “Sanctuary Campus”, herunder University of California, hvis nuværende øverste rektor er Janet Napolitano, der tidligere var chef for Department of Homeland Security udnævnt af den daværende præsident Obama. Det er den mest omfattende oprørsbevægelse siden borgerkrigen, og den er kernen i den såkaldte “modstand” som Demokraterne har mobiliseret mod Trumps administration – som i sig selv er en form for oprør i et demokrati”.

Giga-trusler

Det som Trump regeringen har gjort for at bekæmpe dette helt uhørte oprør mod en demokratisk valgt regering, er at udstede en Executive Order, der skal gøre det muligt for regeringen, bl.a ved hjælp af Homeland Security, igen at kunne virke i de nu over 500 Sanctuary Cities i USA, der har sat sig udenfor loven for at beskytte illegale indvandrere. En Executive Order er i amerikansk politik en slags lovdekret, som kan udfærdiges af præsidenten.

Fordi disse byer ikke vil give de føderale myndigheder adgang til at håndhæve immigrationslovene, vil Trump regeringen med denne Executive Order holde op til flere mia dollars, disse byer får i tilskud, tilbage. Mange af disse byer har derfor nu kurs mod økonomisk konkurs.

Regeringen agter også på den måde at bidrage til at gennemføre Trump’s valgkamp løfter om at styrke grænsekontrollen ved at forhindre, at illegale indvandrere – herunder kriminelle – kan søge til disse byer og blive ’fredet’ og tilmed dér få social hjælp og modtage alle de kommunale tilbud og den kommunale service i øvrigt.

USA’s justitsminister Jeff Sessions sagde i mandags, den 27.marts, at de Sanctuary Cities, der blev ved med at obstruere håndhævelsen af den føderale udlændingelovgivning, ville blive frataget milliarder af dollars i statslige (føderale) tilskud.

”Jeg opfordrer nationens stater og byer til nøje at overveje den skade, de gør for deres borgere ved at nægte at håndhæve vores udlændingelovgivning ” sagde justitsminister Sessions. “Utallige amerikanere ville være i live i dag, og utallige ville ikke sørge over deres kære, hvis disse Sanctuary Cities var blevet bragt til ophør.”

Del artiklen her: