SAMMENHÆNGEN MELLEM WORLD ECONOMIC FORUM, KINA OG DEN DANSKE STAT – NOGLE REFLEKSIONER

cctv
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

NewSpeek er meget glad for al den hjælp, vi får af vores følgere. Bl.a. har vi fået tilsendt diverse materialer, der trækker tråde mellem World Economic Forum, Kina og den danske stat. Vores bidragydere har ikke ønsket at træde offentligt frem, men vi vurderer, at det fremsendte er så veldokumenteret, at tekst og links fortjener at komme bredere ud. 

I det følgende har jeg redigeret materialet sammen til en forhåbentligt tilgængelig artikel. 

***

Klaus Schwab 

Lyt først til klippet med Klaus Swab fra 2016 og læs dernæst her 

Copenhagen Post: Denmark inks historic agreement with the World Economic Forum. 

Danmark indgik altså en “historisk” aftale med World Economic Forum i 2018 (under ledelse af Anders Samuelsen). 

Det er tankevækkende at World Economic Forum ud over at være “globalistisk” også er meget Kina begejstret. 

https://www.weforum.org/agenda/archive/china

Og så har Danmark sjovt nok valgt at lægge sin Tech Ambassade nummer to i – surprise- surprise: Kina. 

Denmark & World Economic Forum partnership beskrevet hos Danmarks Tech Ambassade, som har lokationer i Kina og Silicon Valley.

https://techamb.um.dk/en/Techplomacy/partners/denmark-and-world-economic-forum/

https://techamb.um.dk

Og Tech Ambassadøren pt. kommer fra World Economic Forum:

Ny dansk tech-ambassadør bliver den yngste i historien

Danmarks næste techambassadør, Anne Marie Engtoft, kommer fra en stilling i World Economic Forum

”33-årige Anne Marie Engtoft har ifølge Politiken været ansat som spindoktor i Enhedslisten [sic!] op til valget i 2015. I de seneste tre et halvt år har hun arbejdet for World Economic Forum, der afholder verdensøkonomiske topmøder i Davos i Schweiz.”

https://www.dr.dk/nyheder/politik/ny-dansk-tech-ambassador-bliver-den-yngste-i-historien

***

En teori 

En teori: Ligesom under den kolde krig ser vi noget, der i virkeligheden er tilbagevenden til et klassisk mønster: Nemlig at Danmark som småstat – og i kraft af venstrefløjsstyringen af statsapparatet – er ved at placere sig/positionere sig anderledes i verden; fordi ledende kræfter i Danmark ser Kina på vej op – og USA på vej ned – og at man selv langt ind i borgerlige række opererer ud fra en slags imødekommenhed overfor Kina, selv om man ikke taler om det. 

Der er uanset hvad en del fællestræk mellem “værdierne” hos Big Tech og globalisterne, og så den kinesiske udgave af kommunismen. Og er en række borgerlige i eksempelvis V og K mere globalistiske end for en national suverænitet?

New Zealand har som småstat valgt at tilnærme sig Kina meget mere end Australien. 

Tilbagevenden til egne værdier 

Næste fase bliver måske så, at befolkningen og politikerne i Europa finder ud af, hvor meget indflydelse Kina allerede har opnået i Europa og USA, og at der kommer mere moderation og tilbagevenden til egne værdier.

Begyndte en tilnærmelse til Kina – i Danmark og andre steder – med Trump-sejren i 2016? Der kan ikke være tvivl om, at globalisterne og Big Tech hader Trump, men ville de ligefrem hjælpe Kina frem, og svække USA, blot for at svække republikanernes (og nationalstatens) sag?

***

Hvad er sammenhængen mellem Kina, Danmark, Big Tech og World Economic Forum?

Tese(r)/påstande:

 • At flere vestlige politikere end vi tror misunder den kinesiske stats magt over deres befolkning.

 

 • At flere ledende kræfter i den danske statsadministration har et ”afslappet” forhold til Kina og til det forhold, at ”Big Tech” altovervejende også har bestemte politiske målsætninger.
 • At en række aktører (Big Tech, statsansatte ledere, politikere …) ser en fælles interesse i at “gøre som Kina” på en række punkter, fordi de ser, at Kina “slipper godt fra det”, og at deres ledere “nyder fordele af det”.
 • At flere vestlige politikere end vi tror er korrumperede på et niveau, det er svært at forestille sig. (jf. Anders Samuelsens lovprisning af aftalen mellem Danmark og World Economic Forum i 2018), og jf. al den “collateral damage”, som Mette Frederiksen er ansvarlig for.
  Og så er DK ikke engang et særligt hårdt ramt land sammenlignet med UK og andre lande, hvor man har lukket endnu hårdere ned.
 • At “Globalisme” er en reel “bevægelse” blandt politiske eliter: Den er en ny form for kommunisme, hvor man fusionerer offentlig og privat. Markedsøkonomi er “tilladt”, men demokrati, som vi kender det, afvikles. I stedet indføres den form for demokrati, som man kender i kommunistiske samfund. Demokrati, hvor systemkritik ikke er tilladt, og hvor man overordnet set kun har ret til at deltage politisk, så længe man arbejder på at forbedre det eksisterende autokratiske system.

Hvad ser politiske eliter og Bic Tech i Kina som ny supermagt?

Hvad ser politiske eliter, som vi i forvejen ved generelt er venstreorienterede, og Big Tech i Kina som ny supermagt?:

 • Brug af befolkningsdata til politiske formål? (Social credit points?)
 • Håndtering af kriminalitet og problemer ved masseindvandring?
 • Kontrol med befolkningstilvækst? (jf. klima-kulten) 
 • At Kina uafværgeligt er på vej op, og at man derfor gør bedst i at efterligne og/eller ”please”/behage/appease/tilnærme dem?

HERAF FØLGER:

Man gør ting, som Kina ønsker/billiger eller direkte arbejder på at få indført i Vesten – og til en start i Europa frem for USA. USA er så svækket med Biden, at man nemt kan operere i Europa. 

Digital overvågning og kontrol – herunder naturligvis øget kontrol med modstandere af mere stat/kollektivisering/korporatisme og “offentlig-privat”. 

FAKTA DER UNDERSTØTTER OVENSTÅENDE:
Danmark indgår i 2018 en vag aftale med Word Economic Forum (WEF), men som Copenhagen Post kalder for “historisk”:

2018

Denmark inks historic agreement with the World Economic Forum https://cphpost.dk/?p=99223

Kritisk artikel om emnet: Danmark og WFE samt “The Great Reset”. https://www.europereloaded.com/denmark-in-bed-with-wef-to-accelerate-the-great-reset/ 

Denmark & World Economic Forum partnership beskrevet hos Danmarks Tech Ambassade, som har lokationer i Kina og Silicon Valley. 

https://techamb.um.dk/en/Techplomacy/partners/denmark-and-world-economic-forum/ https://techamb.um.dk 

Men hvad laver den danske “Tech Ambassade” i Kina, når målet er “privat-offentlig” samarbejde? Givet at Kina er et diktatur.

Danmarks nuværende Tech Ambassadør er tidligere ansat i World Economic Forum. 

2020

Ny dansk tech-ambassadør bliver den yngste i historien

Danmarks næste techambassadør, Anne Marie Engtoft, kommer fra en stilling i World Economic Forum.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/ny-dansk-tech-ambassador-bliver-den-yngste-i-historien 

Og bemærk, at World Economic Forum er fuldstændig ukritisk overfor Kina. De er tydeligvis ubekymrede over, at det er et diktatur.  https://www.weforum.org/agenda/archive/china 

2018

Denmark’s Tech Ambassador opened Beijing office https://scandasia.com/denmarks-tech-ambassador-opened-beijing-office/ 

Organisationen: DIGITAL NATIONS (handler digitalisering om at beskytte borgernes data – eller om øget overvågning og kontrol?): I 2021 har fire ud af ni lande i DN indført coronapas ligesom Kina gjorde det i marts 2021).

2019

Denmark joined as the tenth member of Digital Nations in November 2019 https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Nations 

2018

”Digital Nations 2030” afholdt i 2018 i New Zealand, der i øvrigt tilnærmer sig Kina så meget, at man er bekymret over det i Australien https://www.digitalnations.co.nz/ 

https://www.voanews.com/east-asia-pacific/new-zealand-criticized-five-eyes-alliance-stance-chinacritics, including some British lawmakers and influential newspapers, have accused the government in Wellington of selling “its soul to China.”   They accuse New Zealand, which earns about 29% of its export revenue from China, of choosing its economic ties with Beijing over a longstanding alliance with like-minded nations. “

https://www.msn.com/en-us/news/world/china-new-zealand-ink-trade-deal-as-beijing-calls-forreduced-global-barriers/ar-BB1d5ytr 

Sponsorer af Digital Nations konferencen i New Zealand var blandt andet Google og Microsoft

 https://www.digitalnations.co.nz/sponsor 

Other members of Digital Nations:

Estonia, Israel, New Zealand, the Republic of Korea, and the United Kingdom are the founding members of the D5 In February 2018, Canada and Uruguay joined the group to form the D7. In November 2018, Mexico and Portugal joined to form the D9.

Fire ud af ni medlemslande i “Digital Nations” vil indføre corona-pas: Israel, Danmark, Estland, Storbritannien. 

From Denmark to Israel: The countries experimenting with Covid passports https://indianexpress.com/article/world/denmark-israel-countries-covid-immunity-passport7174842/ 

Del artiklen her: