RUSLAND HAR SAGT STOP FOR EKSPORT AF GAS FRA NORD STREAM 1 TIL EUROPA. USA FORBEREDER ET ’MERE AGGRESSIVT’ ENGAGEMENT I KRIGEN I UKRAINE

GasPipes
Del artiklen her:

Af Andre Damon.

Som tidligere omtalt har Rusland besluttet at standse eksporten af naturgas til Europa via gasrørledningen Nord Strøm 1 på ubestemt tid, hvilket vil få alvorlige konsekvenser for flere millioner europæere.

Nord Strøm 1 er hovedlinjen for eksport af naturgas til Europa, hvilket i dette år vil udgøre 40% af Europas import af naturgas. I løbet af de seneste måneder har Rusland flere gange og over flere dage afbrudt forsyningerne via Nord Strøm 1.

Prisen på naturgas, som er hovedenergikilden til opvarmning af husstandene, er allerede tidoblet i det forløbne år og tog et spring opad med mere end 33% mandag som varslet.

De europæiske husstande befinder sig på kanten af en afgrund
De europæiske husstande, som står over for et brag af en prisstigning på energi og fødevarer, befinder sig på kanten af en afgrund, og små virksomheder risikerer at gå fallit på hele kontinentet.

Denne massive sociale katastrofe er konsekvensen af krigen mellem USA og Nato mod Rusland, anstiftet af Nato for at få Ukraine med i alliancen. Krigen har allerede medført flere tusinde ukraineres død, soldaters som civile, og et økonomisk sammenbrud i landet.

De, som først og fremmest nyder godt af konflikten, er de amerikanske og europæiske virksomheder i forsvarssektoren, som indkasserer de største ordrer i mange år. Det samme gælder de amerikanske virksomheder i energisektoren, som har kunnet øge deres energieksport betydeligt på det europæiske marked til rekordpriser og med enorme udbytter. 

På trods af den økonomiske katastrofe, som truer Europa, intensiverer USA og Nato ikke desto mindre deres engagement i krigen.

Det Hvide Hus anmodede mandag Kongressen om at bevilge yderligere 11 mia. dollars til krigen i Ukraine, hvilket skal lægges til de 50 mia. dollars, som allerede er bevilget indtil i dag.

Det Hvide Hus er i gang med at ophæve næsten enhver restriktion, når det gælder USA’s engagement i denne krig. Den amerikanske præsident, Joe Biden, har allerede tidligere på året annonceret, at man risikerer at fremprovokere “Tredje Verdenskrig”.

“Hvorfor USA bliver mere skamløse i sin støtte til Ukraine”
I en artikel med titlen “Hvorfor USA bliver mere skamløse i sin støtte til Ukraine”. (“Why the US is becoming more brazen with its Ukraine support”), rapporterer The Hill, at “Biden regeringen forsyner Ukraine med våben, som kan forårsage alvorlige skader på de russiske styrker og – i modsætning til begyndelsen af krigen – synes den amerikanske regering ikke at bekymre sig om reaktionen fra Moskva”. 

Artiklen citerer William Taylor, tidligere amerikansk ambassadør i Ukraine, der har sagt: “I tidens løb har regeringen forstået, at de kunne levere våben til Ukraine af større kaliber, med største ydeevne og længst rækkende tungt skyts, uden at russerne ville reagere”.

Og han citerer videre: Russerne bluffer og elsker at overdrive, men de lader sig ikke provokere. Det gjorde Biden regeringen urolig til at begynde med – og de bekymrer sig endnu til en vis grad – men denne bekymring er ikke længere lige stor.

Da Rusland ikke har ladet sig “provokere”, er Biden regeringens svar at intensivere deres engagement i krigen, indtil det ønskede resultat er opnået. 

Artiklen noterer desuden, at i sidste måned havde embedsmændene i forsvaret erklæret, at USA for første gang ville sende overvågningsdroner, ScanEagle, og MaxxPro panservogne, som kan modstå miner, og tanks med missilsystemer, TOW, såvel som diverse ny ammunition”. 

Disse er sendt til Ukraine foruden AGM-88 højhastigheds-anti-strålingsmissiler samt et kraftigt stigende antal HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) og langdistancemissilsystemer.

Avisen The Hillécrit skriver: “Fremover viser talrige rapporter, at USA planlægger snart at sende præcisionsstyret Excalibur artilleriammunition. Det vil sige våben, der kan nå op til 70 kilometer, og som vil hjælpe ukrainerne med at målrette positioner og svært tilgængelige russiske kommandoposter

Artiklen citerer en anonym amerikansk embedsmand, som siger: “Jeg tror, at instinktet hos folk i departementerne og agenturerne – især i stat, forsvar og efterretningstjenesterne – påbyder dem at være mere fremadskuende og mere aggressive …og hjælpe Ukraine uden at have en berettiget frygt for, hvordan Putin vil reagere”. 

Afvist enhver forhandling med russerne
Mens russerne flere gange har bedt om fredsforhandlinger, har USA og deres stedfortræder i Ukraine afvist enhver forhandling med russerne, medmindre det vil gælde Ukraines krav om at generobre Krim. “Det ville være en dialog med terrorister. Vi kan ikke diskutere med terrorister, siger den ukrainske præsident Zelensky til ABC. 

Imens applauderer de amerikanske medier den ukrainske offensiv i det sydlige Ukraine, og Det Hvide Hus bruger det som påskud til en betragtelig udvidelse af amerikanernes deltagelse i krigen. Indtil i dag har USA leveret hundredvis af droner og flyvemaskiner, hundredvis af køretøjer, tusindvis af missiler og tusindvis af fyrværkeri. Men som The Hill udtaler, så er dette her kun en indledning, for USA forbereder en “mere aggressiv” intervention i krigen.

————————–

Kilde: https://reseauinternational.net/la-russie-met-fin-aux-exportations-de-gaz-nord-stream-1-vers-leurope-alors-que-les-etats-unis-se-preparent-a-une-implication-plus-agressive-dans-la-guerre-en-ukraine/

Del artiklen her: