RAMADANEN ER VOLDENS MÅNED

cami
Del artiklen her:

Af Lars Hedegaard. 

Mens en række fremtrædende danskere, bl.a. tidligere overrabbiner Bent Melchior, Lars Løkke Rasmussen og Pernille Skipper, reklamerer for islams store måned med opfordringer til at deltage i en ”online ramadanmiddag”, der løb af stablen i går, ser det anderledes ud i Mellemøsten. 

Her giver ramadanen traditionelt anledning til voldshandlinger mod jøder og andre vantro. Det er heller ikke slået fejl i år. 

Palæstinensere i Gaza og Vestbredden har markeret den hellige måned ved tirsdag aften at affyre hundreder af raketter mod civile israelere med flere dødsfald til følge. Det er bl.a. gået ud over Tel Aviv og Ashkelon, ligesom den internationale Ben-Gurion lufthavn sydøst for Tel Aviv midlertidigt har været lukket.

I Jerusalem har tusinder af palæstinensere fejret ramadan med en voldsbølge, som også har ramt Lod og Ramle, hvor jøder er blevet terroriseret og synagoger brændt. Borgmesteren i den blandede arabisk-jødiske by Lod siger, at 70 års fredelig sameksistens er forvandlet til en serie pogromer og afbrændinger af synagoger og skolen. Andre iagttagere siger, at situationen minder om de antisemitiske udskejelser under den nazistiske krystalnat i 1938.

Det er betegnende, at mens raketterne fra Gaza blev affyret, genlød moskeernes højtalere med råb som ”Allahu akbar” og ”sejr til islam”.

Konflikten mellem jøder og arabere handler ikke om territorier, men om uforenelige ideologier: Jødernes krav om retten til et hjemland og islams krav om, at jøderne skal udryddes.

Del artiklen her: